free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A bébiszitter nőcsábászt nevel a kisfiúkból?

Megyeri Nikolett         Címkék: gyerek, nevelés, púder 2 hozzászólás

Egy brit pszichiáter úgy véli, hogy a kisfiúkban, akiket életük első évétől kezdve bébiszitterre bíznak, egy életre megmarad a "másik nő" képe. Felnőve, ha valamit nem kapnak meg otthon, azt máshol fogják keresni - állítja a szakember.

Dennis Friedman, vezető, brit pszichiáter szerint azok a kisfiúk, akikre bébiszitter vigyáz, felnőtt korukban hűségre képtelen nőcsábászok lesznek. Méghozzá azért, mert idejekorán természetessé válik számukra az, hogy az anyjukon kívül egy "másik nő" is jelen van az életükben, akitől hasonlóképpen törődést kapnak - írja a Daily Mail.

A szeretet vagy annak hiánya meghatározó

A szakember szerint a kisgyerek tudatában megosztottság alakul ki a róla gondoskodó két nő között. Az egyikükről ugyebár tudja, hogy az édesanyja, ám a bébiszitterrel - akivel akár több időt is eltölt napközben, mint a biológiai anyjával - szoros kapcsolatban van, sok mindent csinálnak együtt és úgy érzi, hogy vele is összetartozik. Ennek eredményeképpen pedig úgy nő fel, hogy az elméjében megmarad a "másik nő" fogalma, aki tisztában van a szükségleteivel és ki is elégíti azokat. Mindez pedig mind a szociális kapcsolataira, mind pedig a szexualitáshoz való hozzáállására rányomja a bélyegét. Ha úgy érzi, hogy valamit otthon nem kap meg, azt máshol fogja keresni.

Dr. Friedman  'An Unsolicited Gift: Why We Do What We Do' című könyvében részletesen vizsgálta az anya és gyermeke közti szoros köteléket. Arra a következtetésre jutott, hogy az, hogy hogyan bánnak a babával élete első 12 hónapjában, alapvetően meghatározza a későbbi személyiségét. Ha már ezekben a hónapokban is bébiszitterre bízzák, az oda vezethet, hogy felnőtt korában sem lesz hűséges egyetlen nőhöz, még azután sem, ha már férj és apa lesz.Felvetődik persze, hogy ha a kisfiúk fejlődésére ilyen hatást gyakorol a bébiszitter, akkor mi a helyzet a hozzájuk hasonlóan nevelt kislányokkal? Nos, a pszichiáter szerint bennük is kialakul egyfajta "vákuum" a másik nő jelenlétének hatására, amit felnőve ők is próbálnak valahogy betölteni, például alkohol vagy kábítószer keltette illúziók segítségével.

Dr. Friedman úgy véli, hogy az a szeretet - vagy éppenséggel annak hiánya -, amit a gyerek azelőtt kap, mielőtt megtanulna járni vagy beszélni, befolyásolhatja a későbbi pályaválasztását is. "Az első év igazán fontos, mert ez az az időszak, amikor a baba teljesen összefonódik az édesanyjával. Hatalmas befolyása van arra, hogy mi lesz később a gyerekből" - emelte ki a doktor.

Ez az elmélet azonban nem örvend túl nagy népszerűségnek azon nők körében, akik úgy érzik, hogy attól, ha gyereket vállalnak, még ugyanúgy joguk van a karrierépítéshez is. Amit a Dr. Friedman állít, az ugyanis azt a sztereotípiát erősíti, hogy az anyának kutya kötelessége szülés után legalább egy évig otthon maradni, legalábbis akkor, ha nem akarja végleg elszúrni a gyereke személyiségfejlődését. Mások azért kritizálják a doktor okfejtését, mivel abban csak az anyát és a bébiszittert említi, mint meghatározó személyeket, holott a gyereknek optimális esetben van apja, sőt további családtagjai is, akik mind-mind hatással vannak arra, hogy felnőve milyen ember lesz belőle.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés