free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kitiltották a szőrmét az Oslói Divathétről

Borsa         Címkék: állatvédelem, divathét, divattervező, kirakat, szőrme 3 hozzászólás

Összefogott a norvég divatszakma. A februárban megrendezendő Oslói Divathéten egyetlen modell sem léphet kifutóra halott állat bundájában.

Divattörténelmi jelentőségű lépésre szánta el magát a norvég divatszakma: kitiltották a valódi, állati szőrméket a februári Oslói Divathétről. A kezdeményezés elindítói Fam Irvoll dizájner és Hilde Marstrander divatszerkesztő, valamint a Mote Mot Pels (Divattal a Szőrmehasználat Ellen) állatvédő csoport, akik példátlanul széles körű támogatást kaptak mind a norvég divattervezők, mind pedig a helyi sajtó részéről."Ez teljesen természetes döntés volt számunkra. Annak érdekében hoztuk meg, hogy a divatban az etikus értékeket hangsúlyozzuk" - mondta Paul Vasbotten, a divathét vezérigazgatója az Ecouterre nevű lapnak. A döntéssel ugyanakkor nem mindenki szimpatizál: a Koppenhágai Divathét szervezői például úgy nyilatkoztak, elképzelhetetlennek tartják, hogy kövessék a norvégok példáját, mivel az ország divatjában az állati szőrme hagyományosan használatos anyagnak számít.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés