free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kleopátrát a sminkje védte a szembetegségektől

Borsa         Címkék: egészség, kleopátra, kutatás, smink, szemfesték 2 hozzászólás

Az ókori egyiptomi szemfestékek megvédték viselőjüket a szemfertőzésektől. A francia kutatók előálltak a "varázserő" tudományos magyarázatával.

A tudósok korábban is sejtették, hogy az ókori Egyiptomban használt szemfestékek nem csupán esztétikai, illetve rituális célokat szolgáltak, hanem védelmet nyújtottak a szemfertőzések ellen is. A Louvre Múzeum és a Francia Nemzeti Kutatási Központ (CNRS) kutatói az elmúlt hónapokban annak jártak utána, hogy konkrétan hogyan. A kísérletek során az emberi hajszálnál tízszer kisebb elektróda segítségével vizsgálták, hogy milyen hatást gyakorol egyetlen sejtre az egyiptomi szemkozmetikumokban talált anyag.

http://the-coveted.com

Az Analytical Chemistry című szaklapban közölt tanulmány szerint ezek az ókori szemfestékek olyan ólomsókat tartalmaztak, melyek segítették az immunrendszert a baktériumok elleni küzdelemben és ennek köszönhetően óvták meg viselőjüket a szemfertőzésektől. Mindebben az számít különösen érdekesnek, hogy tudjuk, az ólom nagy dózisban mérgező anyag, ám most kiderült: alacsony koncentrációban kifejezetten üdvös hatással bír.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés