free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 furcsa kocsma

Brabham         Címkék: alkohol, ivás, kocsma, kultúrtripp 3 hozzászólás

Kocsmák mindenhol vannak. Néhányan be is sokalltak ettől, és inkább olyan helyeket nyitottak, amelyek kifejezetten bizarrak. Sőt kellemetlenek.

Egy jó kocsmától a legtöbben azt várjuk, hogy a berendezés kényelmes és barátságos legyen, a felszolgálás pedig szívélyes, de nem tolakodó. Nos hát, ezzel sincs mindenki így, ugyanis számtalan olyan népszerű hely létezik a világon, amelyek kimondottan zavarba ejtőek, vagy egyenesen kellemetlenek. A hosszú listából öt kedvencünket választottuk ki.

Giger bárok, Svájc

H. R. Giger bizarr képzőművészetét még az is ismeri, aki a nevét amúgy nem, ő alkotta ugyanis az első Alien-film számos látványelemét a címszereplő rémtől kezdve az idegenek tojásait rejtő űrhajó titokzatos pilótájáig. A főként a csontok és a nemi szervek iránt érdeklődő művész alkotásai egészen mélyre nyúlnak a kollektív tudatalatti azon részeibe, amiket senki nem bolygat szívesen, így aztán elég furcsa ötlet, hogy vele terveztessék meg egy kocsma enteriőrjét, de Svájcban ez már kétszer is megtörtént. Persze ezek a Giger bárok a maguk gerincszerű boltíveivel és csontszékeivel elsősorban nem is arra valók, hogy beüljön az ember egy kellemes baráti beszélgetésre, hanem inkább pulttal felszerelt múzeumként funkcionálnak.


Absolut Icebar, Jukkasjärvi

Jégből épült bárokból több van, mint gondolnánk (még a nem túl hűvös Dubaiban is akad ilyen), az első azonban még ma is kitüntetett figyelmet érdemel, ez pedig az Absolut Icebar a kis svéd faluban, Jukkasjärviben. A kizárólag télen nyitva tartó hely teljes egészében jégből lett felhúzva, sőt még az italokat is jégpoharakban szolgálják fel, így természetesen csak nyakig beöltözve lehet bírni a bent-tartózkodást, és minden bizonnyal úgy sem túl sokáig, tehát születésnapok, eljegyzési partik és lakodalmak rendezésére ez a kocsma sem feltétlenül alkalmas. De az élmény persze örök.

The Safe House, Milwaukee

Bár már kezdünk belemelegedni, egy olyan hely még mindig meglepően hat, aminek a címét általában senki nem árulja el, továbbá nem hirdetik táblák még a kapuja fölött sem, hogy hol vagyunk. A Milwaukee-ban található Safe House-ról azonban mindez elmondható, sőt a félig titkos cím még csak a kezdet, a kocsma-étterem ugyanis a kémfilmek hangulatát igyekszik idézni, és ennek érdekében rengeteg benne a furcsaság. A bejáratnál például jelszót kérnek, és aki nem tudja, annak a bejutáshoz egy vicces mutatványt kell produkálnia, amit a bent ülők tévéken néznek, az ivóban pedig a kém-emléktárgyak mellett padlóba süllyedő bárszék, valamint több titkos folyosó és helyiség is található. A kaja mondjuk állítólag elég ergya, de hát ki foglalkozik ezzel egy olyan helyen, ahonnan egy telefonfülkének álcázott titkos kijáraton keresztül lehet távozni?


Christon Café, Tokió

Mint azt sokan megállapították már előttünk is, a Christon Café nem véletlenül Japánban található, ahol a kereszténység nem elterjedt vallás, a világ más részein ugyanis valószínűleg rengetegen tiltakoznának a csupa ereklyével és templomi tárggyal berendezett kocsma ellen szentségtörés ürügyén. A színes üvegablakok, oltárok, orgonák és vízköpők ráadásul szinte minden rendszer nélkül vannak egymás mellé halmozva, az étlapon pedig olyan fogások sorakoznak, mint a „Kisördög” és az „Isteni kézműves hamburger” – szóval az sem csoda, hogy még a mindenre nyitott szigetország lakói közül is inkább csak a Gothic Lolita stílus és más excentrikus divatirányzatok képviselői járnak ide.


Klo, Berlin

A kocsmadili Németország fővárosában tetőzik, a híres Klónak ugyanis egy célja van: a vendégek inzultálása. Hogy hogyan érik ezt el? Nos, belépéskor például vizet locsolnak rájuk, a nők szoknyáját pedig alulról jövő levegő fújja fel, miközben egy hoppmester-szerűség sértéseket vág hozzájuk, aztán a sört kórházi kacsákban szolgálják fel, a vörösbort meg transzfúzióhoz használt vértasakokban. És ez még mind semmi, mert van madárpók meg óriáskígyó is a helyen, az asztalok néha ráznak, a székek körbefordulnak a tengelyük körül, a papírsziklákból álló állmennyezet pedig rendszeresen leszakad – egyszóval tiszta őrület az egész. A kérdés csak az, hogy normális-e, aki beteszi a lábát.

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés