free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Legyünk jó fej kollégák

Borsa         Címkék: kolléga, munka, munkahely, viszony 0 hozzászólás

Lehetünk munkatársaink takarítói, ám nem feltétlenül kell magunkat ebbe a szerepkörbe kényszeríteni. Legyünk leleményesek, vegyünk rá mindenkit , hogy tartson rendet a munkahelyen is.

Szinte több időt töltünk munkahelyünkön, mint otthonunkban. A kollégáinkra, főnökeinkre - szerencsés esetben - úgy tekintünk, mint a második családunkra. Ám ez a családias idill hamar rémálommá válhat, ha egyes kollégák minden jólneveltséget elfelejtve viselkednek munkahelyükön. No, most véletlenül sem a hangos szóváltásokra, kirohanásokra gondolunk - bár talán arról is érdemes lenne egyszer írni -, hanem amikor a kedves munkatársak már annyira otthonosan érzik magukat, hogy szinte úgy viselkednek – pontosabban nem viselkednek - mintha otthon lennének.Mindenki jól ismeri ezt a típust, a mosatlan edényeit ugyan jobb esetben bepakolja mosogatóba, de mosogatni semmilyen körülmények között nem hajlandó, vagy amikor a csokis papírjai, jegyzetelős fecnijei már annyira elárasztják az asztalát, hogy legszívesebben az egész asztal tartalmát a kukába sepernénk, vagy amikor ételhordóját nem bírja kiöblíteni, így a fokhagymás ételének a szagát még órák múlva is élvezhetjük, a sort végtelenségig sorolhatnánk. Legszívesebb ordítva mondanánk az arcába, hogy rakjál már rendet, ne legyél már ennyire kupis, de mi jól neveltek vagyunk, ilyen kirohanásokat nem engedünk meg magunknak. Csak csendben elmosogatunk, elpakoljuk a feleslegesnek hitt dolgokat. Persze egy kis leleményességgel változtathatunk takarítói szerepkörünkön. Kulturált módon, - személyeskedésre nincs szükség – vázoljuk fel problémánkat. Találjuk ki, milyen módszerekkel tudnánk egymás életét elviselhetőbbé tenni.

Készítsünk egy praktikus excel táblát, legyenek heti felelősök, mint az óvodában. Az ő feladata, hogy a konyhában elmosogasson, berakja a koszos edényeket a mosogatóba, rendet tegyen, megkövetelje a kollégáktól, hogy saját asztalukon is mindig rend legyen. Persze az ügyeletes felelősnek csak egy hétig kell ezeket a kínos tevékenységeket ellátnia, a következő héten egy másik munkatárs végezheti el ezeket a feladatokat. Lényeges szempont, hogy minden munkatárs - beosztástól függetlenül – részt vegyen a közös rendrakásban. Ez alól a főnökök sem lehetnek kivételek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés