free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Könyvet rendelni érdemes: mutatjuk hogyan

Brabham         Címkék: könyvvásárlás, kultúrtripp, online, tipp 10 hozzászólás

Szeretünk online könyvet rendelni, ezért be is mutatjuk, honnan szoktunk a leggyakrabban válogatni. Megosztjuk a tapasztalatainkat és a véleményünket is.

A kellemeset a kellemesen hasznossal összekötve a könyvrendelési lehetőségek között kutattunk, ugyanis bár szeretünk boltban és antikváriumban kutatni az áhított kötetek iránt, és erről nem is mondanánk le semmi pénzért, azt az élményt is kedveljük, amikor csak az ajtóig kell mennünk az olvasnivalóért, és néhány perc múlva már a karosszékben lapozgathatunk. Íme hát öt kedvenc online könyvlelőhelyünk.

Alexandra

Azon ritka üzletek egyike, amiknek kimondottan érdemes feliratkozni a hírlevelére. Tudniillik minden héten leárazzák egy-két kiadó könyveit, és a hétfő reggelt nagyon fel tudja dobni, ha a bal kezünkkel a teásbögre vagy a kávéscsésze felé matatva, összeszűkült szemmel megnyitjuk az olyankorra már mindig a postafiókunkban pihenő üzenetet, és meglátjuk, hogy valami nagy kedvencet vagy régen áhított darabot tudunk beszerezni jóval a bolti ár alatt. Innentől már csak gyorsnak kell lenni, mert az egyes kiadók könyveire vonatkozó leárazások mindig öt napig, péntek éjfélig tartanak. Persze nem csak az akciós kínálatot érdemes fürkészni, mert a készlet – akárcsak a hálózat megalomán üzleteiben – már-már nyomasztóan nagy, de az azért biztos, hogy az igazi vonzerő az olcsóság tud lenni. A rendelés egyszerű, úgyhogy nincs mit magyarázni rajta, inkább arra hívnánk fel a figyelmet, hogy érdemes gyűjtögetni a pénzt és a vágyott darabokat, vagy szövetkezni az ismerősökkel, ha spórolnánk a postaköltséggel, mert nagyobb rendelésnél jobban járunk.

www.wowzadeals.com

A csomag futárszolgálattal érkezik, és ha van hátránya a szolgáltatásnak, akkor az ez, ugyanis gyakran kissé karcos vagy gyűrött borítóval jönnek meg a könyvek. Hallottunk már olyat, hogy direkt a kicsit gyatrább állapotú darabokat küldik, ez azonban – akár igaz, akár nem – ilyen ár mellett csak a hráklisabbakat fogja zavarni, és az igazsághoz hozzátartozik, hogy akadt már hibátlan állapotú könyv is a nekünk címzett csomagjaikban.

Bookline

Sok szempontból hasonló az Alexandra szolgáltatásához, az előnyei is nagyjából ugyanazok: szintén a vaskos akciók vonzzák ide leginkább az embert, nem vészes a házhozszállítás költsége sem, ha halmozzuk a rendelt könyveket, és bőven van miből válogatni. Náluk viszont egyszerre számos akció fut, amik között 24 órás és hónapokig tartó is akad, úgyhogy ilyen szempontból talán még több is a lehetőség, mint „odaát”. A legnagyobb előny azonban nem ez, hanem egy elsőre látszólag értelmetlen dolog: a könyvekért be lehet menni a hálózat üzleteibe is. Ezzel ugyan az otthonról történő vásárlás kényelmi szempontjai mennek a levesbe, de szerintünk még így is megéri, ugyanis az ár ebben az esetben is jóval csekélyebb a boltinál, és még a fizetés előtt szemügyre is vehetjük a könyvet – aztán panaszkodhatunk, ha bármi kifogásunk van.

Vatera

Nem kifejezetten a nyomtatott irodalom adás-vételére találták ki, de mégsem hiányozhat egyetlen könyvbarát linktárából sem, ugyanis igen széles a választék. Az eBay-jel ellentétben túlnyomórészt magánszemélyektől vásárolhatunk, üzletekkel nem nagyon találkozunk, legfeljebb néhány itt is kereskedő kisbolt-tulajdonossal, és ebből kifolyólag főleg antikvár darabokra licitálhatunk, de ez ne riasszon vissza senkit. A jó eladó ugyanis alaposan körülírja és fotókkal is illusztrálja a kínált terméket, sőt kérdésekre, kérésekre is reagál, így majdnem tutira lehet menni – és a jó eladók vannak többségben.A szállítás költségei a Magyar Posta díjszabásai szerint alakulnak, ami tűrhető összeget jelent, de szerencsés esetben – azaz ha egy településen élünk az eladóval – választhatunk személyes átvételt is. A megunt köteteiket árusító hétköznapi emberekről ilyenkor egyébként nem egy esetben kiderül, hogy nagyban bizniszelnek: találkoztunk már olyannal is, aki felajánlotta, hogy új köteteket is be tud szerezni a bolti ár alatt. De pszt.

eBay

Magyar nyelvű irodalommal elvétve (se) lehet találkozni, de mivel egyre többen olvasnak angolul, továbbá dúl a képregény-mánia is, szerintünk nem fölösleges szerepeltetni az összeállításban. A Vateránál elmondottak jelentős része itt is érvényes, de az eBayen már találkozhatunk hagyományos értelemben vett könyvesboltokkal is az eladók között, akik fix áron vadonatúj könyveket ajánlanak. Emellett persze megy a licitálás is a használt darabokra, és a tapasztalataink szerint semmivel nem megbízhatatlanabbak az egyéni eladók, mint az üzletek (sőt, többnyire zavarba ejtően előzékenyek) – legfeljebb csak lassabban postáznak. A szállítási költség a nemzetközi díjak miatt nem csekély, de ha jó eladóba botlunk, a megvásárolt tételek számának növelésével (vagyis ismét csak ismerősök bevonásával) lehet ügyeskedni – mindenesetre a postaköltségekről így is, úgy is érdemes nagyon alaposan tájékozódni. Ezenfelül még azt is jó tudni, hogy a csomag regisztráltatása vagy biztosítása pluszköltséget jelent, de ezen semmiképpen nem szabad spórolni, mert ha lába kél a küldeménynek, csak akkor követelhetjük vissza a pénzünket, ha előrelátók voltunk – de akkor biztosan. A hosszú átfutási időtől nem kell tartani, egy-két héten belül többnyire már csönget is a postás, és az áru általában alaposan becsomagolva, hibátlan állapotban érkezik.

Amazon

Valószínűleg a legjóhiszeműbb kereskedőoldal az interneten, az elveszett csomagok helyett ingyen elküldött újabb példányokról legendákat zengnek a vásárlóik. Náluk tényleg a „mindent a vásárlóért” alapelv érvényesül, előzékenyek, gálánsak és kommunikatívak, bár állítólag a sok magyar problémával már tele van a hócipőjük. (A végtelen jóindulattal egyébként nem csak emiatt nem illik visszaélni, hanem egyszerűen azért sem, mert a becsület úgy diktálja. Ennek ellenére vannak, akik próbálkoznak – erről inkább nem is mondunk semmit.) A kínálat szintén idegen nyelvű, és érintetlen, új példányok között ugyanúgy bogarászhatunk, mint használt darabok közt – érdekességekre, ritkaságokra is könnyen bukkanhatunk. A postázás ára általában elég borsos, ha van Ausztriában élő rokon vagy ismerős, érdemes lepaktálni vele, és az ő címére berendelni mindent, aztán egy látogatás alkalmával elhozni a felhalmozott készletet.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés