free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A konzolos játékok a nőket is behálózták

Borsa         Címkék: internet, játékkonzol, szabadidő, számítógép, wii 3 hozzászólás

A nagy játékkonzolok (Ps3, Xbox, Wii), és a pc-k óriási lehetőségeket biztosítanak a számítógépes, konzolos játékokra nyitott hölgyeknek. A nők is rá tudnak kattanni.

Kevesen gondolnák, hogy a negyvenes éveikben járó hölgyek ugyanolyan szenvedélyes játéklázban égnek, mint tizenéves társaik. Ráadásul nem csak arról van szó, hogy az anyukák rávetették magukat gyermekeik konzoljátékaira, hanem bizony ők már tinédzserként is játszhattak a gépen. Sok nő is belekeveredett a nyolcvanas évek elejének Commodore 64-lázába, amikor Polimer kazettákra másolt illegális videojátékokat nyüstölt az ország kalandvágyó része. Ezen ma már persze csak röhögünk, de a hetedik generációs konzoljátékok, valamint az internet begyűrűzését vizsgálva megállapíthatjuk, hogy bizony nem csak a pasik, hanem a csajok jelentős része is átadta magát a játékok édes élvezetének. A Karinthy-féle homo ludens ugyan már nem aktuális, de a három nagy játékkonzol (Ps3, Xbox, Wii), valamint a pc-k növekvő uralma óriási lehetőségeket biztosít a kellően nyitott hölgyeknek.

A Ps3 a Sony hetedik generációs konzolja, leginkább a valósághű grafikai szerelmesei kedvelik. Mind a gép, mind a hozzá tartozó játékok a legdrágább kategóriába tartoznak, a gép internetezésre és blue ray filmek lejátszásra is használható. Az Xbox a Microsoft játékkonzolja. Különböző extrákkal felszerelve kapható. Az alapgép jelenleg a legolcsóbb játékkonzol a piacon. A Wii a Nintendo konzolja. Bár grafikai megjelenítése a leggyengébb a három közül, a "hadonászós" irányítós játék főleg gyerekeknek és csajoknak a legviccesebb masina. Akik nem akarnak konzolt beszerezni, megfelelően erős grafikai kártyával és nagy memóriával felszerelt pc-jükön is remekül tudnak játszani.

www.sciencedaily.com

Klasszikus történet, hogy az egyszeri apuka tulajdonképpen magának veszi meg karácsonyra a villanyvonatot - szakértőnk, Jani állítja, a jelenség a játékkonzolok korában is működik: "Nem ritka, hogy a gyerek kapja a játékokat, de inkább a szülők játszanak vele. Vicces, amikor a játékboltban az apuka választ a "gyereknek" három durva horror konzoljátékot vagy a legkeményebb, korosztályos háborús-lövöldözőset. Ezeket aztán az anyukák is kipróbálják, de tapasztalatom szerint a nők legjobban az életszimulátorokat és a keresgélős-gyűjtögetős-mászkálós játékokat szeretik."

Jani mindig is szerette a játékokat, és azok közé tartozott, akiknek már az elsők között számítógépes játékai voltak. Barátaival a nyolcvanas években, a Commodore 64-es idejében, Bécsben szerezték be a gépeket és a legfrissebb programokat: "Ezzel kezdődött, és a szenvedély azóta is  - úgy huszonöt éve - kísér engem. Ez azt jelenti, hogy nem telt el úgy nap az életemben, hogy ne játszottam volna legalább 2-3 órát."

10 játék csajoknak

the sims A virtuális emberek (simek) életét irányító játék 2000 óta őrjíti meg a rajongókat. Háziasszonyoknak ideális.
sim city Települések és azokon élő emberek világának kialakítása és fenntartása. Kedvencünk az isten üzemmód. Házisárkányok kedvence.
zelda A sejtelmes mese főszereplője hol tehenészlány, hol solymász, hol farkasember bőrébe bújva harcol a gonosz ellen. Kalandjáték kalandvágyó lányoknak.
world of warcraft Online szerepjáték, ahol több száz vagy több ezer hasonszőrű ellen (vagy mellett) kell harcolni. Ráérős vagy egyedülálló lányoknak.
travian Online, valós idejű stratégiai játék. Önjelölt történészeknek.
mario A Nintendo legnagyobb dobása, ahol Bruce Willis helyett egy vízvezeték-szerelő menti meg a világot. Kivétel nélkül mindenkinek.
secondlife Virtuális világ saját avatárokkal - randi a köbön. Barátok közt rajongók előnyben.
gran turismo Játék az autózás szerelmeseinek - nem csak úrvezetőknek (akár jogsi nélkül is).
diner dash A világot megváltó pincérnő csini ruhákban boszorkányos technikával szolgálja fel a kajákat. Agymosásra vágyó, fáradt csajoknak.
wii sport A tenisztől a golfig, a vízisítől a boxig minden kipróbálható, akkor is, ha nincs kedved elmenni tornázni. Lustálkodóknak.

Jani nem csak a felhasználó volt, hamarosan az egész élete a játékok körül forgott: üzletelt is a kazettákkal, flopikat cserélgetett, programokat másolt. "Tizenéves voltam, amikor az egyik ismerősöm a Petőfi Csarnok bolhapiacára járt ki árulni, és emlékszem, hogy le akartunk menni a Balatonra fürdeni, de nem volt pénzünk. A haveromnak szerencsére még volt két darab Hupikék törpikék játéka. Reggel majdnem megöltek bennünket a két programért, lett is pénzünk a Balatonra. Ezen a srácon keresztül én is könnyen és olcsón tudtam beszerezni a játékokat, és már csak jól kellett eladni. Közben persze nagyot sokat játszottam, és próbálkoztam minden mással is - meséli - benzinkúton dolgoztam, taxiztam, szakácsként helyezkedtem el, de három éve nyitottam egy kis boltot a Play Navigatort, ahol játékkonzolokat és programokat árulok."

Jani szerint a nők életébe az internet hozta el a számítógépes játékok elérhetőségét és azok élvezését. "A Commodore időszakban a nők nem nagyon érdeklődtek a számítógépes játékok iránt. Akkoriban még a Mario, a Sega, a Mega, a Cd32, a különböző, első generációs Nintendo játékkonzolok is mentek. Volt felemelhető tetejű, utána kazettás, meg az Ultra Nintendo, a hullámos tetejű, ami már nagy áttörésnek számított. Az egyik legnépszerűbb játék a Mario volt - ez egyébként egész a mai napig népszerű. A csajok szerintem azóta játszanak, amióta - kábé tíz éve - belépett az életünkbe az internet. Addig csak ki-kipróbálták, de nem kattantak rá. De ma már ők is sokat játszanak, nem csak a közösségi oldalak, hanem a stratégiai játékok is vonzzák őket. Öt éve nincs már olyan online játék, ahol ne lennének meghatározóak a nők. Ide, a boltba kevés nő jön, ők viszont mindenfélét vesznek, mert aki tényleg játszik, az mindenevő, hiszen minden játékból van jó és rossz is, legyen az autós vagy lövöldözős."

www.racerxvt.com

"Nem egy olyan nőt ismerek, aki képes olyan őrült módon játszani, hogy napokig, hetekig minden szabad idejében a gépe előtt ül. Ilyenkor minden és mindenki, a pasik, a férj, a család is háttérbe szorul - több család ment ezen tönkre" - mondja Jani, aki saját bevallása szerint maga is játékfüggő. "Lassan négy éve játszom a World of Warcraft játékot, és az első évben szó szerint begubóztam, csak a virtuális világ volt a fontos. Mászkáltam benne, onnantól kezdve egy évig az volt számomra az élet. Tetszett, hogy ott a játékban azt csinálok, amit akarok: ha kedvem van, horgászom, halat pucolok, főzök, aukciós házban csencselek, kifaragok egy fadarabot, majd eladom a kész botot. De azokat a játékokat is kedvelem, amik folyamatosan mennek a számítógépen a háttérben: statisztika alapján falvakat, városokat építek, a vezetőkkel tartom a kapcsolatot, hogyan fejleszthetem a birodalmamat. Ugyanazon a játékon belül több karakterrel is játszom, így még érdekesebb. Egy ilyen játék legalább három hónapig leköt, de ahhoz, hogy igazán komoly szintre eljussak, több mint napi tíz órát kell gép előtt tölteni. Az egyik játékban a résztvevők klánokba tömörülnek, léteznek olyanok is, amelyiknek csak nők a tagjai. Ők a legnehezebb ellenfelek közé tartoznak."

Jani biztos benne, hogy sok nő a virtuális világban teljesedhet csak ki, ők azért ülnek a gép elé, mert menekülnek a valóság problémái elől: "Biztos magánéleti gondjaik vannak, és a játékokban élik ki magukat. Sok olyan lány van, aki először csak áll a pasija mögött, nézi a játékot, de aztán már ő is bizonyítani akar. Egy idő után csak azt veszem észre, hogy nem tudom elvinni a csajomat moziba, mert játszik, "megbeszélésre" megy, részt vesz a közös támadásokban, mert jól akar haladni a játékban" - mondja nevetve. A tapasztalt játékosok tudják, hogy egy ilyen online akció akár hajnalig is tarthat, de sokan akkor sem mulasztják el a játékot, ha másnap emiatt félálomban mennek majd dolgozni. Számukra ilyenkor nincs család, még a gyerekek születése után sem mondanak le a játékról, sőt, akadnak olyan párok is, akik ugyanabból a lakásból két külön gépen egymás szövetségeseként vagy éppen ádáz ellenségekként vannak jelen a virtuális világban.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés