free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nem szeretjük a koptatott farmer divatot

MEV         Címkék: divat, farmer, koptatott, nadrág, trend 4 hozzászólás

Idén megint divat a koptatott farmer, ami csak kevés embernek áll jól. Mi inkább a hagyományos szabású és koptatású modellek mellett tesszük le a voksunkat.

2010-et írunk, a divat szempontjából a farmer "éve". Az előrejelzések szerint, minden ruhadarab, kiegészítő, amelynek "köze" van a farmerhez, azzal nem nyúlunk mellé a tavaszi/nyári szezonban. Minden ruhadarabban (ing, szoknya és a többi), minden formában, színben (indigókék, világoskék) megállják a helyüket, csak az az aprócska információ hiányzik mellőlük (pedig a sok mellékelt tájékoztató valamelyike megjelölhetné az alkattípust), hogy kik viselhetik úgy az adott szabású, koptatású darabot, hogy ne tűnjenek benne 1850-es évekbeli aranyásóknak vagy éppen 70-es évekből "ittmaradt" hippinek. Mi most nem ezen mérgelődünk, hanem a farmer témán belül a szaggatott, koptatott darabok problémáját vennénk górcső alá, ami pár évvel ezelőtt már nagy divatját élte és most megint éli.Akkor, amikor legutóbb divat volt, szárát kifelé visszahajtva, csípőváltozatban hordta mindenki, hiszen nem is nagyon lehetett más kapni: nem lehetett egyszerű, hagyományos vagy enyhén szűkülő szárú indigószínű farmert találni, ami ne lett volna legalább combmagasságban keresztbe koptatva és szaggatva. Majdnem mindenhol ugyanazt árulták, a legdrágább boltoktól kezdve a Nyugati aluljáróig, mindenhol. A cikk írója határozottan emlékszik erre az időszakra, ugyanis nem talált egy olyan nadrágot sem, amelyen ne lett volna ilyen koptatás. Ezért sokáig nem is vett magának megfelelő farmernadrágot (pedig nem egy kirívó eset, "S"-es méret, normális "európai" hosszúságú lábakkal).

Erőltetik, de minek?

Tehát, az a kérdésünk, hogy a már végre "nagy nehezen" divatból kiment, koptatott, szétszaggatott, batikolt farmernadrág, hogy került be megint a polcok soraiba? Talán nem fogytak el a készletek anno? Miért kell megint alkatot torzítani, a már egyszer kifutott elemekkel? Miért kell megint összezavarni bennünket, hogy még nehezebb legyen a farmervásárlás - mert ugye alapból nem könnyű, de ez a visszatérő, szaggatott, koptatott irány még inkább megnehezíti a választást.

Annyira jó volt, hogy újra lehetett hagyományos (koptatásmentes) egyenes-, ceruza- és nem csak csípőnadrágokat vásárolni (a most divatban levő, magasított deréknadrágra is gondolunk). Bármilyen furcsa is, most megint nem lehet egyenes vagy szűkülő szárú hagyományos és jól passzoló farmernadrágot vásárolni csak úgy első felindulásból. A nagy múlttal rendelkező üzletekben is - ahol kifejezetten minőségi farmerre szakosodtak - ott is nagyrészt az új - régi - trendből áll a kollekció.

www.kenyasstyle.com, www.dearfrank.com

A tiltakozásunk ott van elrejtve, hogy az utcára kimenő emberek egy része nem tud mérlegelni a farmerválasztásnál, -viselésnél. Az egyik legnehezebb dolog farmernadrágot választani, vásárolni, és mivel mindenkinek kell, hogy legyen a ruhatárában, ezért mindenki meg is veszi - nyilván azt, ami a boltokban van, azt, ami a legújabb trend. A mostani, koptatott, szaggatott vonal, ez a visszatérő trend, azonban szinte senkinek sem áll jól: a combrésznél keresztbe koptatott rész mindig erősíti a combot, szélesebb hatást kelt, főleg ha még a térd felé külön koptatási résszel is "bővül". Még a magas, hosszú lábú nőknek sem gondoljuk, hogy kifejezetten előnyös (persze tisztelet a kivételnek), de egy átlagos vagy alacsonyabb nőnek, semmiképp sem ajánlanánk. (Akinek jól áll az agyonkoptatott, szaggatott farmer, azoknak már megmutattuk egy korábbi cikkben hogy viseljék.)

A lényeg: ne vegyük meg az aktuális trendnek megfelelő farmert csak azért, mert mindenkinek az van, főleg nem akkor, ha sem alkatunkhoz, sem pedig egyéniségünkhöz nem illik. Azt kell megvenni, ami leginkább passzol az egyéniségünkhöz és alkatunkhoz - akár divatos, akár nem. És igen, ezt ki kell hangsúlyoznunk, mert egyre inkább azt látjuk, hogy mindenki megveszi az aktuális trendnek megfelelő farmert, és nem foglalkoznak azzal, hogyan is áll az valóban rajtuk, hiszen "divatos".

Így válassz farmert magadra!

A kiválasztott nadrágnak meg kell nézni a szárát, hosszát, milyen derékban vagy csípőben, és fontos figyelni azt is, hogyan helyezkednek el a fenékrésznél a zsebek, mert ezzel formázhatunk is, javíthatjuk is összképet, de el is ronthatjuk. És igen, most divat a koptatott, kifelé hajtott, férfi farmer viselése, de ha alapdarabot választunk, és hosszú, bízzuk inkább varrónőre a hossz felhajtását, felvarrását.Javasoljuk, hogy az alacsonyabb nők ne vegyenek trapéz szárú és koptatott, szaggatott, nagy foltos nadrágot, mert optikailag szélesíti a csípőt, a combot és a lábat is. Ez értendő a teltkarcsú, egyenes, homokóra testalkattal rendelkező nőkre is. A teltebb típusok vehetnek egyszínű és minél sötétebb, indigószínű, egyenes szárú farmernadrágot, a vékonyabb kategória pedig már gondolkodhat világosabb, csípőrészes farmerben, ceruza- vagy répaszárban.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés