free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A divatipar felfedezte a kötögető nagyikat

Borsa         Címkék: foglalkoztatás, kirakat, kötöttáru, nagymama 0 hozzászólás

Kötőgépek helyett idős hölgyeket alkalmaz kötöttárui legyártatására több divatcég, illetve tervező. A végeredmény kétségkívül autentikus, csak egy kissé drága.

A kötést virtuóz szinten művelő nagymamák a divatvilág legújabb felfedezettjei. Több tervező és divatcég is felismerte ugyanis az idős asszonyok kötéstudásában rejlő potenciált. Beryl Ware brit kötöttáru-dizájner például nem kötőgépeken gyártatja le a kreációit, hanem idős hölgyekkel készítteti el azokat, de hasonlóan tesz a francia Golden Hook vállalat vagy épp a Lily Cole szupermodell és barátai által létrehozott The North Circular öko-divatcég is.A nagyikat természetesen nem sweatshopokban, éhbérért dolgoztatják, hanem az otthonukban, tisztes díjazás ellenében készítik az autentikus kötöttárut. Mindez persze a termékek árán is érezteti a hatását: Beryl Ware-nél például egy kézi kötésű sál  123 és 166 font (azaz 40 000-53 000 forint) közötti összeget kóstál.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés