free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Közösségi oldal japán nyugdíjasoknak

Borsa         Címkék: internet, japán, közösségioldal, nyugdíjas, pénz 0 hozzászólás

50 év feletti japánoknak és nyugdíjasoknak hozott létre közösségi oldalt egy üzletember. Az ötlet bejött, az idős japánok ugyanis sokan vannak és szívesen vásárolnak.

A virtuális társadalmi életre rákattanni egyáltalán nem korfüggő jelenség, csak az nem mindegy, hogyan keltik fel a nyugdíjasok érdeklődését a netezés iránt. Egy japán üzletembernek ez sikerült, közösségi oldalának ma körülbelül 300 ezer 50 év feletti tagja van a szigetországban.

Shinji Yamasaki banki tanácsadóként figyelt fel arra, hogy a tehetős japán nyugdíjasok igen népes és jó anyagi körülmények között élő célcsoportot jelentenek, viszont senki nem veszi őket komolyan, és a cégeknek fogalmuk sincs, hogy hogyan kommunikáljanak velük.

Yamasaki 2000-ben otthagyta a munkahelyét, és megalapította a Senior Communication nevű céget, hogy betömje ezt a komoly piaci rést, és létrehozzon egy közösségi oldalt az idősebb korosztálynak, amely a japán társadalom egynegyedét teszi ki.

www.forbes.com

Egy nyugdíjast nem könnyű azonban rávenni arra, hogy online szolgáltatásokat vegyen igénybe, az idősebb emberek nem szívesen osztanak meg személyes információkat másokkal. Éppen ezért a Seniorcom.jp alapítója öt évig az írott sajtóban nyomult, és ingyenes kiadványokkal szerzett elegendő olvasót ahhoz, hogy végül az egészet átültesse az internetre.

A cég a felhasználókról, mint potenciális vásárlókról szerzett adatokat értékesíti a különféle márkáknak és forgalmazóknak, a sztereotípiákkal ellentétben ugyanis a japánok nem kuporgatják a pénzüket, egy nyugdíjas háztartás havonta 2300 dollárt költ el. Kiderült például,  hogy nagy a kereslet ebben a körben a francia vörösborokra és a konyakra. Yamasaki úgy véli, hogy a modell sikeres lehet más, öregedő társadalmakban is, például Európa legtöbb országában.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés