free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A profilod az önéletrajzod, a vagyonod a követődé

Borsa         Címkék: facebook, közösség, kultúrtripp 0 hozzászólás

Biztosítási cégek szerint nő azoknak a lopásoknak a száma, amelyek elkövetéséhez a közösségi oldalakról szerezték információikat az elkövetők. Csak óvatosan.

Általánosságban elmondható, hogy nem jó ötlet kifecsegni mindent egy közösségi oldalon, ami éppen az ember eszébe jut - írja a Forbes.com. Manapság emberek milliói csinálják ezt napi rendszerességgel a Twitteren keresztül: a népszerű csiripelő felület jelenleg több mint 190 millió felhasználót számlál. A biztosítási cégek adatai szerint egyre gyakoribbak az olyan esetek, amikor a betöréshez szükséges információkhoz a közösségi oldalakon keresztül jutott hozzá a rabló. Persze nem csak a Twitteren, hanem a Facebookon vagy akár Foursquare-en is könnyű véteni a józan ész és az "online viselkedés szabályai" ellen. Christie Alderman, a Chubb Személyi Biztosító cég alelnöke szerint tipikus eset, hogy az elkövető a Facebookon olvassa, hogy áldozata mikor megy el nyaralni. "A vagyonod a követődé."A lényeg, hogy mielőtt kiposztolnak valamit, érdemes átgondolni, hogy az kinek milyen információértékkel bír. Arra is érdemes odafigyelni, hogy egy Twitteres poszt akár valakinek a karrierjébe is kerülhet. Jó példa volt erre itthon, amikor tavaly év végén a Vodafone elbocsátotta azt az online marketingesét, aki egy T-Mobile üzemzavar idején csipkelődő üzenetet küldött a rivális cég Twitter falára. Nyilván nem szabad a közösségi oldalakon szidni a munkáltatót, sem céges titkokat nyilvánosságra hozni. "A profilod az önéletrajzod." A cikk folytatódik, itt.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés