free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

KREA: hússzínben gondolkodnak a jövő tervezői

Trapp Henci         Címkék: divatbemutató, férfi, kirakat, krea, 5 hozzászólás

A KREA Művészeti Iskola tanévzáró divatbemutatóján igazán jól hordható ruhákkal találkoztunk. Bár az alkotók szerint ezek csak objektek. Ott jártunk, sokat fotóztunk.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola 1995 óta nyújt magas szakmai színvonalú, államilag elismert közép- és felsőszintű művészeti képzést. Évente többször is bemutatkoznak a hallgatók, így volt ez a 2010-es tanévzáró alkalmából megrendezett divatbemutatón is, amely a város legújabb terén, az Eiffel téren lévő U26-ban tartottak meg. A kiállítások, bemutatók a leghitelesebb eszközök arra, hogy az iskola, alkotói műhelyének szellemiségéről és a hallgatók alkotásainak színvonaláról kommunikáljon a nagyközönségnek. És valóban, minden bemutató remek hangulatú, professzionális és kreatív - nyilván, hogy hűek legyenek a KREA névhez - showműsorokat prezentálnak.

A volt és jelenlegi, első és másodéves hallgatók öt turnusban mutatták be a terveiket. Először láthattuk a két, jelenleg is KREA-s divattervező hallgató kollekcióját, majd Dudás Judit férfi öltözékeit, ezt követte az ANNAEVA - Hachbold Anna és Kárpáti Éva - tervezőpáros bemutatója, utolsó előttiként Polonszky Tünde vonultatta fel outfittjeit, és végül az Imago Mundi tervezőpárosának női kollekciója volt látható. 

Jurassza Zsófia


Megállapítottuk, hogy a KREA iskola első és másodéves hallgatói között már most kiemelkedő tehetségek vannak, nem is csodálkoztunk azon, hogy a szakoktatók úgy döntöttek, hogy közülük legügyesebbek a nagyközönség előtt is bemutathatják az általuk tervezett outfiteket. Habár a ruhák többsége nem tartozik a hordató kategóriába - inkább objekteknek tekinthetőek a KREA szerint -, mi mégis rengeteg, jól kombinálható, igenis hordható öltözéket találtunk.

A tavaly végzett KREA-s hallgatók a 2010 tavasz-nyári szezonra készültek öltözékeikkel: Polonszki Tünde kollekciója a napsütötte tengerpart hangulatát idézi, a ruhák fodrai a homok és a tenger hullámaira emlékeztetnek. Ugyancsak az aktuális szezonra jelentkezik az Imago Mundi - Borbély Bea és Kardos Ági - tervezőpáros női kollekciója is, amelyet az anatómia inspirált; a klasszikus fekete mellett a csontszínű és az emberi húst idéző pinkpiros ruhákat az izomkötegeket idéző szabásvonalak, letisztult vonalvezetés és néhol eltúlzott sziluettek jellemzik.

Jurassza Zsófia


A KREA három idén diplomázó divattervező szakos diákja már most komoly elismerést tudhat maga mögött. Az ANNAEVA tervezőpárosa az idei Fashion Awards gálán az Év Fiatal Divattervezője lett. A lányok egy kisszériás női finomkollekcióval rukkoltak elő tanulmányaik lezárásaként, amelyet a filmnoir, a képregények és a 40-es 50-es évek divatjának találkozása inspirált. A másik divattervező szakos hallgató, Dudás Judit, a 2008-ban Pekingben megrendezett nemzetközi Triumph Inspiration Awardon egyedüli magyarként nyert díjat. Ha nem hiszitek, nézzétek a galériát.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés