free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ébresztőóra a testünknek

Borsa         Címkék: , ébredés, idő, óra, tárgy 1 hozzászólás

Olyan ötletes ébresztőórákat találtunk, amelyek mellett biztosan nem tudunk visszaaludni. Ezek a kreatív vekkerek, arra késztetnek, hogy könnyedén felébredjünk.

Sokszor tapasztaltuk már életünk során, hogy hiába aludtunk elegendő órát, mégsem tudtunk egyszerűen felébredni reggel. Számtalan olyan eset van, amikor csörög a vekker, és úgy érezzük, hogy még öt percig biztosan nem tudjuk kinyit a szemeinket, és ilyenkor jön az egy pillanat alatt bekövetkező, mély álomba zuhanás. Sok olyan trükk létezik, amellyel felébreszthetjük a testünket: helyezzük távol az ágytól az ébresztőórát, tegyük elérhetetlen helyre, hogy fel kelljen mászni érte, de persze választhatunk az alábbi kreatív órák közül is, amelyeket csak úgy lehet elhallgattatni, ha olyan cselekvést végzünk, ami az ágyon kívülre helyezi a testünket. 
Ahány ember, annyiféle az elégséges alvás mennyisége. Van, aki már négy óra pihentető alvást követően friss, fitt és vidám, míg másnak ugyanennek az állapotnak az eléréshez tizenegy órára van szüksége. Mivel az alvási szakaszok másfél órásak, ezért ha tényleg ki akarjuk magunkat pihenni, ügyeljünk arra, hogy valahányszor másfél óra legyen az alvási időnk, mert a REM fázisból kiszakított ébrenlétet képtelenek vagyunk elviselni. Tehát jobb három órát aludni, mint négyet. (Ezt Borsaszerkesztő rendszeresen alkalmazza és egészen elképesztő tapasztalatai vannak.) Az sem mindegy, hogy alvásunk valójában mennyire pihentető. Az alvásszakértők ma már egyetértenek abban, hogy elsősorban nem az a kérdés, ki mennyit alszik. Az alvás mennyisége helyett – mivel mindenkinek más az elegendő – sokkal fontosabb az alvás minősége, azaz hogy alvás közben mennyire képes szervezetünk regenerálódni, mennyire működik pontosan a jó alvásért felelős belső biológiai óránk. Napelemmel működünk! Belső biológiai óránk megfelelő működéséhez természetes napfényre van szükségünk. Ébredéskor húzzuk fel a rolót, szét a függönyt, és élvezzük a fényt! És szerezzünk be a fenti órák közül egyet!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés