free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Krémsajtos gyümölcsleves

Borsa         Címkék: íz-i, nyár, recept, sárgadinnye 0 hozzászólás

Kivételesen nem édes, hanem sós gyümölcslevest készítettünk, aminek a titka, a friss hozzávalókban rejlik. Próbáljátok ki.

Ez a leves csak akkor működik igazán, ha minden alkatrésze friss, kellően erőteljes ízű. Ezért próbáljunk meg minél inkább édes, illatos dinnyét választani hozzá, vagy ha van otthon egy, amiről már bebizonyosodott, hogy finom, azt használjuk el a leveshez. A bazsalikom szintén legyen friss, a szárított ebben a főzés nélkül készülő ételben nem tudja kiadni az aromáját, eleve reménytelen a használata. Ugyanez igaz a borsra is, lehetőleg frissen törjük vagy daráljuk az ételbe, hogy a teljes zamata megjelenhessen a levesben. Krémsajtból keressünk jó minőségűt, és semmiképpen sem zsírszegényt, ugyanis savanykássága és a teltség szintén szükséges az egész harmóniájához.



Fél kilónyi sárgadinnyét kimagozunk, és kockákra szeletelünk. Turmixgépbe vagy egy olyan edénybe tesszük, amelyben kényelmesen lehet használni a botmixert, és egy kissé megdolgozzuk. (Nem olyan könnyű, mint ahogyan elsőre gondolná az ember.)Ekkor hozzáadunk egy púpos evőkanálnyi krémsajtot, hat-nyolc apróra tépkedett bazsalikom levelet, nagy csipet sót és ízlés szerinti frissen tört borsot. A mixer segítségével teljesen krémesre keverjük, és tálalás előtt hagyjuk állni pár órát. Inkább szobahőmérsékleten, semmint jegesen tálaljuk.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés