free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kukoricakrémleves

Borsa         Címkék: íz-i, kukorica, leves, recept 0 hozzászólás

Hizlal is, édes is, fűszeres is, nem éppen egy diétás étel, viszont az augusztusi őszben jól fog esni - garantáljuk. Kukoricakrémleves.

Normális, ha ebben az időben az ember szervezete táplálóbb, melegebb étel után kiált. Itt a kukorica szezon, ezért kukoricaleves készítettünk, amit fokhagymával és chilivel bolondítottunk meg. Elmondjuk, hogyan készül.


Négy személy számára felbontunk két kisebb termetű - nem a legkisebb - konzerv kukoricát, vagy megszabadítunk a héjától 6 cső friss kukoricát, de ekkor számolnunk kell még annyi plusz idővel, amibe a kukorica szemezése kerül, kinek mennyi, ugye.. Ezután megpucolunk egy nagyobb gerezd fokhagymát, és magunk elé tesszük, hogy ne felejtsük el, az egy szem chili paprikát. Evőkanál vajat megolvasztunk, ráborítjuk a kukoricát a levével együtt, beleszeleteljük a fokhagymát és sózás nélkül, melegíteni kezdjük. (Érdemes beleszeletelni valami jóféle, nem csípős paprikából is egy pár karikát) Lassú láng, hiszen a kukorica előfőzött, ha csőkukoricát szemeztünk, akkor mehet neki a meleg.


Ekkor felvágjuk a chilit, és eltávolítjuk a magjait - vagy nem -, és ezzel beállítjuk a csípősségét. Na jó, ehhez kell egy kis ismeret, de azért az illatáról el lehet dönteni, hogy mennyire csípős paprikával állunk szemben. Beletesszük ezt is a fazékba és magasabb hőfokra kapcsolunk. Ekkor fogjuk a botmixert és a chilit ügyesen kerülgetve, leturmixoljuk a kukoricát. A ledarált tengerire ráöntünk három deci tejszínt - ha kérhetjük habtejszín legyen, ne főző-, ügyelünk a minőségre - és újra melegíteni kezdjük. Forró vízzel leves hígságúra eresztjük fel, megsózzuk, ilyenkor egy pár tekerés borsot is elbír. Tulajdonképpen kész a leves, lehet hozzá kenyérkockákat pirítani, de nem feltétlenül szükséges.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés