free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Festőművésznek készül a fél agyát elvesztett lány

Borsa         Címkék: baleset, festőművész, kishír, kultúrtripp 0 hozzászólás

Miután fél agyát kioperálták, felépült és festőművésznek készül egy orosz lány. A baleset előtt még ecsetet sem fogott a kezében.

Taisia Sidorova három évvel ezelőtt életveszélyesen megsérült egy autóbalesetben, betört a koponyája és a csontok szilánkjai megsebezték az agyát is. Az orvosoknak végül sikerült megmenteniük őt a fél agyának eltávolításával, azonban senki nem jósolt túl nagy jövőt az akkor 18 éves lánynak. A családja mégsem adta fel, a terápia során pedig addig rejtett képességeket fedeztek fel a lányban: "Rajzolgatni kezdett, pedig korábban sosem mutatott ilyen irányú érdeklődést" - nyilatkozta Taisia édesanyja, Irina. Két év kellett ahhoz, hogy a lány megtanulja mozgatni a bal kezét és fel tudja venni az ecsetet, azóta azonban le sem akarja tenni azt, művészeti iskolába jár és tanárai szerint nagyon tehetséges. "Az emberi agy egy különös dolog" - nyilatkozta a lány orvosa. "Taisia esetében az agy megmaradt része átvette a hiányzó részek funkcióit, ráadásul újabb képességei is kifejlődtek."Taisia története nem egyedi eset, gyakran előfordul, hogy agyműtéten átesett páciensek addig rejtett tehetségeket fedeznek fel magukban, egy fiatal férfi például kiváló bowlingozó, egy másik pedig országos sakkbajnok lett.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés