free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 különleges sál

Borsa         Címkék: divat, kirakat, lista, ősz, sál 6 hozzászólás

Egyes dizájnerek szerint a sál arra is szolgálhat, hogy önkritikát gyakoroljunk vele vagy épp megóvjuk a privát szféránkat. 5 nem hétköznapi sálat mutatunk.

Egy jól megválasztott, látványos küllemű sál akár önmagában is fel tud dobni egy egyébiránt teljesen szimpla öltözéket. Persze adott esetben lehet egészen más funkciója is... Öt fantáziadús variáció következik.

Lógás

Egy távol-keleti tervező műve ez az ötletesen vicces sál. Egészséges önkritikával rendelkező, bevállalós, korosodó hölgyeken mutat egyértelműen a legjobban. Többet pedig ehhez nem is fűznénk hozzá, elvégre a kép önmagáért beszél...


Kötött lánc

A Yokoo művésznéven alkotó japán dizájnerlány specialitásai a kötött sapkák és sálak. Bár egyik kreációja sem mondható hétköznapinak, ez a kötött lánc mégis messze kiemelkedik a többi közül. Bravúros ötlet, hiszen egy sálak esetében hagyományosnak számító anyagot, fonalat használ, nem hagyományos módon. A tárgy kiegészítőként, „ékszerként” viselhető, ugyanakkor praktikusan is használható, hiszen, ha fázunk, simán feltekerhetjük a nyakunkba.  

Szobor

A képen látható sál sokkal inkább műalkotás, mintsem nyakbavaló, igaz, nem titulálnánk teljesen hordhatatlannak sem. Egy haute couture öltözék részeként például simán el tudnánk képzelni. Tervezője Rowan Mersh brit textilszobrász, aki a londoni Fumi, illetve a milánói Rossana Orlandi galériák számára készítette azt a kollekciót, melynek ez a darab is része. A művész kedvence a viktoriánus kor, számos alkotásán - így ezen is - felfedezhetők az időszak stílusjegyei.

Füzér

Ránézésre leginkább a papír dekorfüzérekre emlékeztet ez a Karen Chu hongkongi dizájner által tervezett sál. A tárgy valójában indiai pamutból és organzából készül, aprólékos, kézi munkával. A New York-i csajok odavannak a tervezőnő ilyen és ehhez hasonló munkáiért.

Privát szféra

Joe Malia, a londoni Királyi Művészeti Akadémia dizájner-hallgatója tervezte ezt a sálat, mellyel sms-írás közben megőrizhetjük privát szféránkat. A találmány jól használható továbbá akkor is, ha farsangkor bankrabló elefántnak szeretnénk öltözni.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés