free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 különös afrodiziákum

Borsa         Címkék: afrodiziákum, erotika, étel, ital, íz-i 6 hozzászólás

A rút küllem, az iszonyú bűz vagy a halálos mérgezés kockázatának dacára a most következő ételeket és italokat előszeretettel fogyasztják. Vágykeltő hatásuk miatt.

Minden kultúrában léteznek olyan ételek és italok, melyeknek erotikus vágykeltő hatást tulajdonítanak, kívülről nézve viszont inkább különösnek vagy akár egészen bizarrnak tűnnek. Ilyenekből állítottunk most össze egy listát.

Tengeri uborka

A tengeri uborka rondának egész biztosan ronda… De vajon finom-e? Nos, maradjunk annyiban, hogy nyilván akadnak olyanok, akinek ízlik.  Ázsiában  lelkesen fogyasztják ezt a tüskésbőrűt, többek között azért is, mert állítólag feléleszti a nemi vágyat.  Azt azonban nem tudni biztosan, hogy valóban a benne található anyagoknak, vagy sokkal inkább fallikus formájának köszönhetően tartják-e afrodiziákumnak.


Kígyóvér

Kínában, Vietnámban és Thaiföldön az ókorba visszanyúló hagyományai vannak a kígyó fogyasztásának. Arrafelé a kígyóvért vágykeltő italként tartják számon, gyakran pedig a vérrel együtt a kígyó szívét is lenyelik. Úgy tartják, hogy a vér elfogyasztásával beléjük költözik a kígyó ereje.

Bengáli bársonybab

Az Indiában őshonos Mucuna pruriens, azaz a bengáli bársonybab a tradíció szerint a nők és a férfiak libidójának fokozására is kiválóan alkalmas. Az indiai Manupal Egyetem szakemberei által végzett kutatások tudományosan is bizonyították a hatást, mi több, kiderítették azt is, hogy a növény fogyasztása kiváló ellenszer korai magömlés ellen.
Durián

A durián gyümölcs jellegzetessége iszonyatos bűze, mely sokak szerint a hagymaszaggal keveredő rothadó sajt aromáját idézi, mások pedig egyenesen a trágyához hasonlítják. A felsoroltak közül egyik sem tűnik épp izgatónak, a duriánt mégis afrodiziákumként tartják számon Délkelet-Ázsiában. Méghozzá nem is alaptalanul, ugyanis a gyümölcs szexuális aktivitást és a termékenységet növelő hatását tudományos kísérletek is alátámasztják.


Gömbhal

A gömbhal - vagy fugu - fogyasztása orosz rulett, hiszen az állat mája, veséje és petefészke mérget tartalmaz, melyet, ha az étel elkészítése során nem megfelelően távolítanak el, akár halált is okozhat. Japánban ennek ellenére - vagy talán épp ezért - nagy népszerűségnek örvend ez a fogás, melynek többek között vágykeltő hatást is tulajdonítanak. Ennek a magyarázata leginkább abban keresendő, hogy az ínyencség fogyasztásával együtt járó komoly rizikó fokozza az adrenalin termelést és növeli  pulzusszámot.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés