free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dolog, amiért érdemes volt megérni 2010-et

Borsa         Címkék: 2010, szilveszter, tél, ünnep 5 hozzászólás

Csak a szépre emlékezünk: noha tele volt viszontagságokkal, ebben a listában kizárólag a 2010-es év pozitívumaira koncentrálunk. Tessék mosolyogni!

Mint arról szóltunk is már, a tavalyi évben rengeteg negatív esemény történt, amikről muszáj megemlékezni, de azért nem szeretnénk sötéten látni a világot. Az alábbiakban tehát a 2010-es év rossz eseményeiről szóló lista ellenpárjaként összegyűjtöttünk öt olyan dolgot is, amitől nekünk egyértelműen jobb lett az évünk.

Újra lett Margit-híd

Igaz, hogy ez inkább egy szükséges rossz megszűnése, mintsem valami pozitív történés, és igaz az is, hogy még most sincs kész teljesen. Igaz az is, hogy rút az egész történet, és igaz az is, hogy sokat késett az átadás, de akkor is: végre megint lehet közlekedni. Amikor először ment át normális tempóban a villamos, először lehetett jobbra és balra nézve is a sima aszfaltot látni, és először lehetett kocsival ráhajtani a hídra, az olyan volt, mintha egy nagyon rossz helyen lévő dugót húztak volna ki a fővárosból. Áldottnak persze így sem lehet nevezni az állapotokat, de hogy az arra járó párszázezer embernek, és az áttételes hatásokat élvező többi budapestinek napi szinten kimutathatóan kevesebb bosszúsága van, az fix.

Ültek az évszakok

Nem tudjuk, másnak is feltűnt-e, de évek óta nem voltak annyira a helyükön az évszakok, mint 2010-ben. Az ideálistól mondjuk még most is messze voltunk, és az időjárással járó súlyos katasztrófák is elszomorítóak, de ha azt nézzük, hogy mikor milyen volt nagy általánosságban az idő, akkor ez igenis egy frankó év volt. Tavasszal még csak csendben örültünk, hogy a levegőbe szagolva tavaszillatot érzünk, nyáron már nyíltan ki mertük mondani, hogy egészen nyári hangulat van a rengeteg eső ellenére is, ősszel pedig egyenesen eufóriában voltunk, hogy tökéletes ütemben sárgulnak a levelek, és félfoknyi pontossággal be van lőve a hőmérséklet az ilyenkor kívánatos szintre. És akkor ezek után jött még ugye a fehér karácsony, ami a tél összes megfeneklését, és úgy általában is az összes gondunkat elfeledtette. Maradhatna ez így jövőre is.

Megmenekültek a chilei bányászok

Lehet szentimentalizmusnak nevezni, de nagyon jó volt látni, hogy néha ír az élet is ilyen happy enddel végződő sztorikat, pláne annak fényében, hogy az év folyamán sajnos több más bányaomlás is tragédiával végződött. Az egész olyan volt, mint egy hollywoodi film: míg mi már egy pár percre elakadó liftben is pánikba esnénk, ezek az emberek elképesztő lélekjelenlétet, fegyelmet és kitartást mutattak. Mindeközben az egész világ drukkolt nekik, és rengetegen fáradoztak a megmentésükön, aztán a végén, amikor feljöttek, olyan összeborulás lett a sztori konklúziója, hogy a legdörzsöltebb producer is csak csettinthetett, és sokaknak valószínűleg könnybe is lábadt a szeme. Mindez annak ellenére is gyönyörű volt, hogy amikor majd tényleg filmre viszik a sztorit, borítékolhatóan valami pocsék dolog születik.

Lady Gaga úgy általában és kiváltképp Budapesten

Lady Gagát szokás az új Madonnának nevezni, de ne hazudjunk magunknak: a Pop Királynője fénykorában is csak szeretett volna olyan okos lenni és annyira jól énekelni, mint ez a csaj. Egyik vagy másik, sőt akár mindkét szempontból persze már Lady Gaga előtt is sokan lenyomták Ciccone anyót, de ettől még tagadhatatlan, hogy eddig ő volt a legnagyobb – most viszont végre megtörtént a trónfosztás, és tényleg van egy hibátlan női popsztárunk. Ráadásul ő még a sikerei (első) csúcsán eljött Budapestre is, és adott egy tip-top koncertet, pedig ez nála jóval kisebb kaliberű sztároknál sem szokott összejönni, szóval tényleg le a kalappal. Sőt fel a levegőbe, és mondjuk, hogy vivát, mert ezért tényleg érdemes volt megérni a 2010-es évet.

Újra jó volt filmeket nézni

A dolog még 2009 legvégén kezdődött el az Avatarral. Idejét nem tudjuk, mikor volt utoljára olyan, hogy az összes kollégánk, barátunk és ismerősünk elment megnézni egy filmet (a szüleinkről nem is beszélve), de James Cameron sci-fije ilyen volt, és azóta szinte minden hónapban azon kaphattuk magunkat, hogy jó filmeket látunk. A mozijegy-eladásokon ez persze biztos nem látszik, és talán a nálunk kiműveltebb kritikusok sem értenek egyet vele, de ettől még mi nagyon élveztük az évet, és ezzel így van szinte minden ismerősünk is, méghozzá csajok és pasik egyaránt, mert a hozzánk idén eljutott Egy lányról romantikájától az Expendables csihi-puhijáig minden műfajban volt mit szeretni. (A Szex és New York második részére azonban természetesen senki nem gondol egy pillanatig se.)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés