free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hedonista dizájnkádak

Megyeri Nikolett         Címkék: dizájn, hedonista, kád, lakberendezés, tárgy 5 hozzászólás

Ma már a kádról sokaknak nem a zománcozott, fehér, klasszikus alakú fürdésre alkalmas tárgy jut eszébe. Főleg nem a dizájnereknek: dizájnkádakat mutatunk.

Egy kád is lehet olyan szép, mint egy műalkotás, vagy akár kényelmesebb és felszereltebb, mint némelyik nappali szoba… Az esztétikum és a hedonista élmények fokozása ez esetben is ízlés és persze - mindenek felett - pénztárca kérdése. A dizájnereken ugyanis igazán nem múlik.

A svájci Alegna Laguna Spa fa fürdőkádja (kép 1) megnyugtató eleganciát sugároz. A tradicionális fürdőteknő kortárs leszármazottjával állunk szemben, hiszen anyagával, minimalista formájával a teknőt idézi, miközben viszont beépített jakuzzi található benne.

www.presseinfo.ch

Az olasz Baldi cég ametisztből faragott, 24 karátos arany talpakon álló dizájnkádja (kép 2) egy múzeumi vitrinbe ugyanúgy passzolna, mint egy luxuslakásba. A kádhoz ametisztből készült szappanadagoló és fogmosópohár is dukál. Az ára pedig 95 000 euró, azaz közel 26 millió forint.

www.hometone.org

Ben Mazur brit dizájner nem kevesebbet ígér, mint hogy az általa tervezett Swaybath  (kép 3) visszaidézi használója számára az anyaméh biztonságát és nyugalmát. A kád rugalmas szilikonból készül, így finoman és természetesen követi a test formáját. A kupola alakú, tölgyfa váz egyfelől diszkrét rejteket ad, másrészt maga a kád is erre van felfüggesztve, így használója kellemesen hintázhat benne.

www.coroflot.com, www.apartmenttherapy.com

A fürdés közben ringatózni vágyókat örvendeztetné meg az ausztrál Little Wonder dizájnstúdió is a - még csak koncepcióként létező - függőágy-káddal (kép 4).

Anna van de Lei holland dizájner a ruhásszekrényt, a szaunát és a fürdőkádat keresztezte egymással, az eredmény pedig a Badkast (kép 5) lett, azaz egy szekrénynek látszó kád, melyben - ha magunkra csukjuk - akár szauna-szerű élményben is részesülhetünk.

www.annavanderlei.com, www.instablogsimages.com, www.bath-italy.com

Az olasz Antonio Lupi viszont inkább a könyvespolcot keresztezte a káddal (kép 6), meggyőző érvet szolgáltatva amellett, hogy a kád helye nem feltétlenül a fürdőszobában van.

Kínai tervezők gondoltak azokra is, akik kádban ejtőzés közben attól tartanak, hogy esetleg eltalálja őket egy eltévedt - vagy épp jól irányzott - lövedék. Azt ugyan nem tudjuk, hogy hány olyan ember van, akit érinthet ez a kényszerképzet, mindenesetre a megfelelő megoldás, vagyis a golyóálló üvegből készült fürdőkád (kép 7) már rendelkezésre áll.

http://bedzine.com, http://cubeme.com

Nagyságrendekkel hasznosabbnak tűnő alkotás a brit Ron Arad Rotator-ja (kép 8). A falra szerelhető szerkezet gombnyomásra alakul zuhanyzóból káddá, vagy épp fordítva, kádból zuhanyzóvá, méghozzá úgy, hogy az óramutató járásának irányában, 180 fokot elfordul.

Ultramodern stílusosság és funkcionalitás egyesül ebben a Karim Rashid által tervezett tévés kádban (kép 9). A karakteresen letisztult formavilágú modell úgynevezett LAR anyagból készül, amely különösen tartós, magas fényű, finom tapintású és mindemellett antibakteriális. A kád végében vízálló LCD-TV található.

www.trendir.com, http://gadgets.boingboing.net

Az előző darab azonban kifejezetten visszafogottnak, már-már puritánnak tűnik Aldo Puglielli olasz tervező Red Diamond kádjához (kép 10) képest. A két személyes, tűzpiros luxuskádban beépített masszázsfunkció, vízmélység- és vízhőfok-szabályzó, víz alatti, több színű, LED-es hangulatvilágítás és két HDTV is van, mindezt egy 18 karátos aranykerettel díszített érintőképernyő segítségével vezérelheti a használója. Az abszolút hedonizmus jegyében mindemellett még egy Swarovski-kristályokkal kirakott pezsgőtartó is a kád tartozéka.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés