free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Gyors halvacsora: lazac borssal és citrommal

Borsa         Címkék: citrom, íz-i, lazac, recept 5 hozzászólás

A halszálkás babrálás sokakat távol tart a halevéstől, nekik ajánljuk leginkább ezt a receptet. Diétás, egészséges és gyors halvacsora következik.

Egy húszdekás lazac darabot, amin rajtahagyjuk a bőrét, besózunk és mozsárban durvára tört fekete borsba forgatjuk. Félre tesszük egy kicsit állni, addig elkészítjük a citrommártást. Kevés vajat melegítünk és amikor már forró, rászórunk egy evőkanál lisztet, elkeverjük és halványra pirítjuk. Ekkor felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadunk két evőkanál tejfölt és csomómentesre keverjük. Kislángon melegen tartva belereszeljük egy fél citrom héját és az egésznek a levét - a magokat fogjuk föl a tenyerünkbe, vagy szedjük ki a gyümölcsből. Átkeverjük, kicsit sózzuk és ha kóstolásra kellemesen savanyúnak, aromásnak érezzük kész is, félre tesszük, de ne hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók

20 dkg lazac
egész bors
8-10 dkg vaj
2 ek tejföl
1/2 citrom héja
1 citrom leve



Kevés olívaolajat melegítünk egy serpenyőben, és a lazacot bőrös oldalánál kezdve minden oldalán három-három percig sütjük, majd a végén visszatérünk a bőrös részhez és rápirítunk. Ha elkészült a hal, azonnal tálra tesszük, vékonyan áthúzzuk a citromos szósszal, és már tálaljuk is. Köretnek vajon párolt zöldségeket - spárga, ceruzabab például - vagy vajas burgonyát ajánlunk.




Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés