free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 legendás bajusz

Brabham         Címkék: bajusz, divat, kirakat 3 hozzászólás

Függetlenül attól, hogy divatos épp az arcszőrzet, vagy sem, egy biztos: vannak mindig, minden körülmények között legendás bajuszok. Ezekből választottunk ötöt.

Hogy a bajusz divatos vagy épp halálosan ciki, az korszakonként változik – legutóbb például annyira ciki volt, hogy divat lett belőle –, ráadásul ettől függetlenül egyéne is válogatja (úgy a férfiak, mint a nők körében), hogy valaki épp rajongója az orr alatti szőrzetnek, vagy épp megátalkodott ellensége. Egy azonban biztos: vannak klasszikus bajuszok, amelyek vitán felül hozzátartoznak nemcsak viselőjük fizimiskájához, sőt a személyiségéhez is. Nem kis erőfeszítések árán ezek közül válogattunk ki most ötöt.

Freddie Mercury

Bajusz nélkül kezdte, de így már senki nem emlékszik rá. Arcszőrzete a műfaj igazi klasszikusa, semmi különös nem volt benne: a Queen énekese letisztult, formás, tömör, de minden hivalkodást mellőző változatot viselt, és ez végül hangja mellett talán a legjellegzetesebb védjegyévé is vált. Sőt mi több, talán még abba is beleszólt, hogy olyan dallamok és sikolyok hagyták el az ajkait, amelyekért még ma is tömegek rajonganak, bár ezt persze egzakt érvekkel nem tudjuk alátámasztani.

Charlie Chaplin

A pamacs-stílus két leghíresebb képviselője közül mi érthető módon azt választottuk, akihez csupa pozitív emlék fűződik. Minden idők legnagyobb nevettetőjének nem volt olyan porcikája, ami ne vett volna részt a filmnézők mulattatásában, és az emlékezetes bajusz a milliónyi grimaszra képes arcon belül is az egyik – ha nem a – legjellegzetesebb pont volt még azzal együtt is, hogy mindig fixen ugyanazt hozta. Nagyon hiányzik a világnak, akárcsak a tulajdonosa.

Ferenc József

Bajusza több korszakot is megélt a festmények tanúbizonysága szerint, de mi természetesen a teljes virágában lévő, száj mellett lekanyarodó, majd a pajeszba befutó, bozontos hatású, ámbátor nagyon is rendezett változat miatt neveztük be a listába, annál férfiasabbat ugyanis elképzelni se tudnánk. Nem is csoda, hogy időről időre megihlet valakit (például a Metallica énekesét, James Hetfieldet is) – ugyanakkor az is teljesen érthető, hogy tömegek már nem nagyon merik bevállalni a Ferenc József-bajuszt.

Salvador Dalí

Egy igazi különcnek különleges bajusz is dukál, ez nem vitás. A szürrealizmus nagymestere nem is maradt adós vele: az idő előrehaladtával az arcszőrzete is egyre valószerűtlenebbé vált, és (akárcsak Ferenc Józsefé) természetesen az övé is ereje teljében volt a legszebb, amikor már kis túlzással a szemét böködte, és virágot is tudott tűzni rá. Az ekkoriban készült fotói bizonyos szempontból csaknem egyenértékűek a festményeivel, pedig ha van kép, amit nagyon hosszan tud az ember nézegetni, az egészen biztosan a Lágy szerkezet főtt babbal.

Tom Selleck

A videókorszak abszolút győztese. Ha nem lett volna az arcán a jellegzetesen fanyar mosolyait oly jótékonyan keretező és kiemelő, leginkább talán Freddie Mercuryéhoz hasonlítható, de valójában teljesen önálló életet élő bajusz, annak a hatása valószínűleg még a Magnum nézettségén is megmutatkozott volna. Azt viszont elképzelni sem tudjuk, hogy mi lett volna, ha ő viszi el Indiana Jones szerepét, amit neki is felajánlottak, ugyanis legendás arcszőrzet ide vagy oda, a kalapos profot elég nehéz lenne elképzelni partvissal az orra alatt.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés