free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A legkeményebb csaj a Földön

Borsa         Címkék: csaj, helenskelton, kajak, legkeményebb, rekord 1 hozzászólás

A BBC műsorvezetőnője, Helen Skelton több mint 3700 kilométert kajakozott az Amazonason. Senki nem hitte el, hogy meg tudja csinálni. A legkeményebb csaj!

A 26 éves műsorvezető már többször bebizonyította, hogy mindent kibír, többek között teljesített egy 144 kilométeres ultramaratont Namíbiában. Legújabb akciójával a Sport Relief nevű szervezet támogatására és a jótékonysági célú sporteseményeken való részvételre akart buzdítani.

Amikor kitalálta, hogy rekordot akar dönteni azzal, hogy 3720 kilométert evez végig az Amazonason, szinte senki nem hitte el, hogy komolyan gondolja. Főleg, hogy összesen egyszer ült kajakban. Egy olimpiai bajnok, aki majdnem meghalt, amikor megpróbálta átkajakozni az óceánt, csak ennyit mondott neki: "Nem tudod megcsinálni". "Nem ismersz engem" - volt a válasz.

Helen Skelton 2010. január 20-án indult a perui Natuából, és hat héten keresztül napi 12 órát töltött a kajakban hajnali fél öttől alkonyatig, egy ebédszünettel. A rekordkísérlet során nagyon sokat szenvedett a szúnyogok, a napszúrás és a testét borító hólyagok miatt. Ilyen fizikai megterhelés és éghajlat mellett napi 15 liter folyadékot kellett volna meginnia, azonban nem akart időt veszteni a vécészünetekkel, emiatt viszont kétszer is kiszáradt és injekciókat kapott. Félúton majdnem feladta, mert megbetegedett és rengeteget hányt.

http://newsimg.bbc.co.uk

Átlagosan napi 93 kilométert tett meg, és a kitűzött időpont előtt 3 nappal korábban ért a célba a brazíliai Almeirimben. Ezzel a teljesítménnyel kétszeresen is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, ugyanis ez volt a leghosszabb szólóban megtett kajakút, és még egyetlen nő sem kajakozott egyetlen nap alatt 140 kilométert.

Helen Skelton már a következő kihíváson gondolkozik, és egyelőre csak annyit árult el, hogy hegyet akar mászni. Az nem tartja vissza, hogy azelőtt soha nem próbálkozott ilyesmivel, elvégre az evezéshez sem értett a sikeres kísérlet előtt.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés