free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismét melegfesztivál lesz Budapesten

Borsa         Címkék: fesztivál, kultúrtripp, lmbt, melegfelvonulás 7 hozzászólás

2010. július 4-11. között rendezik meg a magyarországi LMBT - leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű - közösség egy hetes fesztiválját.

Tavaly óta Budapest Pride-nak nevezik a Leszbikus- és Melegfesztivált, amit idén már tizenötödik alkalommal rendeznek meg a fővárosban. Bár a média leginkább a felvonulás körül kialakuló botrányokat hangsúlyozza, tudnunk kell, hogy ez valójában egy kulturális fesztivál, ahol a számtalan művészfilmen kívül, kerekasztal-beszélgetéseken, workshopokon is részt lehet venni. A fesztivál egy hete – valamint az ahhoz tartozó Meleg Méltóság Menet – a szabadságról, a közösségről, az egymásért való kiállásról szól. A fesztivál központi rendezvényei, megint a Művész moziban lesznek: filmbemutatók, színházi előadások, kiállítások. Az egyhetes rendezvény nyitófilmje július 4-én este hétkor, a régóta várt Szeretlek, Phillip Morris című film lesz, Jim Carrey és Ewan McGregor főszereplésével, mely az amerikai és a magyar premier előtt kerül vetítésre. Természetesen partykat is szerveznek meleg barátaink! A nyitó party július 3-án a Capella Caféban lesz, ami lassan egy évtizede hagyományos helyszín. Július 9-én leszbi buli lesz Ladies’ Pride néven, a Diesel Klubban. A fesztivált lezáró mulatság - a hagyományos Rainbow Party - pedig a felvonulás napján, július 10-én lesz. A meleg méltóság menete a megszokott útvonalon halad végig a Hősök tere - Kodály körönd - Oktogon - Opera - Erzsébet tér útvonalon, reméljük atrocitások, szélsőséges megnyilvánulások nélkül. 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés