free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Jövőre több luxuscikk fogy majd

Borsa         Címkék: divat, gazdaság, luxuscikk, luxusipar, válság 0 hozzászólás

Az elemzők szerint jövő évtől újból növekedésnek indul a luxusipar. A legintenzívebben fejlődő piac várhatóan Kína lesz.

2010-ben várhatóan újból növekedésnek indulnak majd a luxuscikkek eladási mutatói, legalábbis az amerikai Merill Lynch által kiadott előrejelzés szerint. Az elmúlt évben a gazdasági válság a luxus-divatiparban is éreztette negatív hatásait. A dizájnerruhák eladásai 9, az ékszereké 6 százalékkal estek vissza 2009-ben. A legkevésbé a kiegészítők - ezen belül is elsősorban a ruhák és a cipők - eladásain látszott meg a krízis, ez a terület 5 százalékkal jobban teljesített a többinél.

Az elemzők szerint jövőre Kína lesz a luxusmárkák legintenzívebben növekvő piaca, azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy a vállalatoknak fontos lesz odafigyelni az európai és japán fogyasztókra is.

http://images.businessweek.com

A cégek egyelőre vonakodnak attól, hogy a jövő évre vonatkozó előrejelzéseket adjanak ki, ám sokan közülük optimistán tekintenek 2010-re. "A helyzet már könnyebb, ugyanakkor ez a pillanat nem alkalmas arra, hogy hosszú távú előrejelzésekbe bocsátkozzunk" - nyilatkozta a Reautersnak Andrea Guerra, az olasz Luxottica felsőkategóriás szemüvegmárka vezérigazgatója.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés