free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Luxuskaják hús nélkül

Borsa         Címkék: étterem, ínyenc, kaja, luxus, vega 2 hozzászólás

A világ legjobbnak választott éttermében egy teljes ebédmenüt is végigkóstolhatnak a vegák. Ennek ellenére nem sokan vállalnak be ilyet. Luxuskaják hús nélkül.

Sok helyen még mindig értetlenül néznek arra a vendégre, aki az étteremben arról kérdezősködik, hogy szerepel-e a köreten kívül valamilyen húsmentes fogás az étlapon. Bár a növényevők száma világszerte nő, összességében kevés étterem kockáztatja meg, hogy mellőzi a húsokat az étlapról. A Times Online egyik cikke szerint ennek többek között gazdasági okai vannak. Valószínűleg sokkal több étterem kínálna vegetáriánusoknak is csúcsgasztronómiai fogásokat, ha több anyagi lehetőséget látnának a húsmentes étlapban.

Arra, hogy csúcsgasztronómiai szinten is lehet hús nélküli menüt készíteni, a világ legjobb éttermének választott dán Noma a legújabb példa. A René Redzepi által vezetett étteremnek a brit Restaurant Magazine ítélte oda a nívós elismerést. Az északi régió alapanyagaival dolgozó étterem rengeteg gyógynövényt és tejterméket használ az ételekhez, helyi sajtok, gyökerek és bogyók képezik a vegáknak is megfelelő kínálat alapját.

http://shizuokagourmet.files.wordpress.com

A legjobb éttermek közül néhány úgy oldotta meg ezt a kérdést, hogy a választékot húsmentes menükkel színesíti. Alain Passard, a francia L'Arpège konyhafőnöke 2001 óta kínál vega menüket, amelyekhez saját farmján termeli a zöldségeket. A brit Fat Duckban is gondolnak a növényevőkre, Heston Blumenthal olyan különleges textúrájú fogásokkal sokkolja a vendégeit, mint a mustárfagyi vagy a vöröskáposzta gazpacho.

A tengerentúlon egyre több vega és vegán étterem nyílik, és színvonalas kínálatuk a bizonyíték arra, hogy lehet változatos gourmet ételeket készíteni úgy is, hogy egy állat sem hal meg a vacsora miatt. Az ínyenc vegakaja egyre inkább járható út, talán egyszer a kereslet is meglesz rá.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés