free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Magyar divat a Coin-ban

Kádas Andi         Címkék: butik, coin, divat, kirakat, tavasz 0 hozzászólás

Az Ourstyle Boutique néhány napra a Coin áruházba költözött, hogy a hazai dizájnereket népszerűsítse. Mi is ott jártunk és tervezőkkel is találkoztunk.

Kezdhetnénk azzal, hogy az Ourstyle Boutique pop-up store-jában jártunk a Coin-ban, de ez a mondat valószínűleg sokaknak fejtörést okozna, meg egyszerűen zavaró, hogy rá vagyunk kényszerülve az angol beszédre, akkor is ha netán nem értjük azt (ebből is látszik, mennyire bevett szokásnak számít manapság az angol elnevezések használata).

Az Ourstyle egy online felület, ami minden divattal kapcsolatos dolgot magába foglal, magazin, blog és webshop "egyszemélyben". Webshop szekciója, az Ourtsyle Boutique névre hallgató virtuális üzlet magyar tervezők számára biztosít lehetőséget ruháik és kiegészítőik eljuttatására a közönség felé. A másik idegen kifejezés, a pop-up store, Magyarországon még olyannyira új dolognak számít, hogy igazából nevünk sincs rá. Hívhatjuk ideiglenes üzletnek, ami néhány napra felüti a fejét, majd be is zár, általában egy konkrét céllal szokták életre hívni. Külföldön ez már egy megszokott jelenség, a divatházak gyakran alkalmazzák különleges alkalmakkor, ünnepek előtt, új brand-ek bevezetésénél vagy kifutó kollekciók leárazásakor.Egy ilyen kis ideiglenes üzlet bukkant fel a Coin áruházban az Ourstyle jóvoltából, ahol üdítő volt a nagy nemzetközi márkák között végre magyar tervezők munkáit látni. A célja a webshop személytelenségének az áthidalása volt, kezünkbe vehettük a ruhákat, fel is próbálhattuk őket, majd ki-ki eldönthette mennyit hajlandó áldozni a magyar divatért, ami a fast fashion üzletekhez szokott közönségnek valószínűleg nem tűnik majd olcsó mulatságnak. Persze az Ourstyle ajánl viszonylag alacsonyabb árakon is jó minőségű ruhákat, ez főleg a fiatal tervezőkre és márkákra jellemző. Henger Dóritól, az Ourstyle egyik alapítójától megtudtuk, hogy az ilyen alacsonyabb árkategóriás, a butik kínálatában még frissnek számító márkák, mint az Annaeva, Szép Szidónia és a Nubu ruhái és kiegészítői a legnépszerűbbek a vásárlók körében.Ez az ideiglenes üzlet arra is kiváló lehetőséget biztosított, hogy személyesen találkozhassunk kedvenc tervezőinkkel és egy pohár pezsgő társaságában elbeszélgethessünk a jövőbeli terveikről. A KEPP-es lányok gőzerővel készülnek a diplomamunkájukra, ami ígéretük szerint nagy dobás lesz - mi addig is tovább csodáljuk műgyanta sarokkal ellátott bőr cipőiket és citromsárga ruháikat. A sok selyem, szatén és dzsörzé közt farmerekre is bukkantunk, a Sonja Lang, a Tyra Clothing és a Twister Jeans egyes darabjaira, Szonja pedig elújságolta, hogy május végén részt vesz majd Bécsben Ausztria legnagyobb nemzetközi divat-vásárán, ahol divatbemutatót is tart majd olyan más magyar tervezők társaságában, mint az Aquanauta, vagy Konsánszky Dóra, akinek a ruhái szintén megvásárolhatók az Ourstyle Boutique-ban. Emellett nemrég végre Szonja egyik kedvenc cipőmárkájának, a United Nude-nak a legújabb kollekciója is megérkezett a Rózsa utcai showroomjába. Tamara Barnoff is tiszteletét tette az eseményen, és megmutatta új, nagyon menő napszemüvegeit és szemüvegkereteit, amikbe azonnal beleszerettünk.

Ottlétünk alatt rengeteg külföldi vásárló érkezett, akik úgy tűnik, sokkal szívesebben vásárolnak magyar termékeket, mint mi magunk. Ennek valószínűleg az az oka, hogy az emberek nincsenek tisztában egy-egy magyar dizájner darab árával, hajlamosak azt túl magasra becsülni, ezért be sem térnek a tervezők showroomjaiba. Talán ezért lenne még szükség hasonló kezdeményezésekre, olyan üzletekre, amik a hazai divatot képviselik (mint az Ourstyle, a Mono vagy a Black Box Concept Store), akár ideiglenes, akár állandó formában.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés