free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 különleges gyűrű magyar tervezőktől

Kádas Andi         Címkék: gyűrű, kiegészítő, kirakat, lista, nyár 7 hozzászólás

Nem csak a külföldi ékszertervezők képesek különlegeseket alkotni, de a magyarok is. Most a hazai iparművészek gyűrűi közül válogattunk.

A gyűrű mostanában elég nagy divat, főleg ha egy nagy és színes darabról van szó, ezt is lehet azonban ízlésesen és kevésbé ízlésesen csinálni. A következő tervezők nem fogták vissza magukat kreativitás terén, mégis olyan hordható ékszereket hoztak létre, amiket mi is szívesen viselnénk. Mindannyian rendszeres résztvevői a WAMP-nak, ahol személyesen is megcsodálhatjuk ezeket a különleges gyűrűket.

dorivisy

A dorivisy tervezőjét, Visy Dórit leginkább a természet inspirálja, érdeklik az elvont formák
és szívesen használja az ékszer-készítés kevésbé szokványos alapanyagait, mint a műgyantát vagy a papírt, nekünk a legjobban ez a fehér korall gyűrű tetszett meg kicsit nyers stílusa és a tengerpartra emlékeztető hangulata miatt. Dóri egyébként saját bevallása szerint gyűrűfanatikus, rengeteg gyűrű közül választhat tehát az, aki nála szeretne vásárolni.

zuzmo

A zuzmo létrehozója, Krajcsi Sarolta építészként és tárgytalálóként jellemzi magát a honlapján, ami annyit jelent, hogy eleinte talált tárgyakból készítette az ékszereit, később pedig a különböző alapanyagok ötvözése, érdekes kontrasztok létrehozása vált a védjegyévé. Játszik a színekkel és a textúrákkal, gyakran kever például nemesfémeket plexivel. Minket ezek a csíkos, ovális gyűrűk fogtak meg, de megtaláljuk őket háromszög vagy téglalap alakban is.

RedAster

A RedAster tervezőcsapata játékos ékszereiről híres, amik visszarepítenek minket a gyermekkorunkba. Sok műanyagot használnak, készítenek Rubik-kocka ékszereket, Lego-ékszereket és az ő nevükhöz fűződik a híres Buda/Pest fülbevaló is, ahol az egyik fülünkbe Pestet, a másikba Budát aggathatjuk tetszés szerint. Ennek a Lego-gyűrűnek a különlegessége, hogy az egyik csúcsát egy kis Swarowski-kristály díszíti, hét tipikus "Lego színben" kapható.

Bodor Bernadett

Bodor Bernadett fémműves tervező a MOME formatervező szakán végzett 2005-ben, azóta különböző ékszereket és design-tárgyakat tervez, legkedveltebb anyaga az ezüst. Azt szeretjük a gyűrűiben, hogy mindig van egy kis magyaros ízük, kedvenc darabjaink pedig a cérnával körbetekert vagy díszített gyűrűk, amik a 'Cérna volnék, selyem volnék' fantázianevet kapták, ezek közül választottunk most egyet.


Lipi Design

A Lipi Design Lipóczki Ákos műhelye, aki a magyar design-élet egyik kiemelkedő szereplője, jelenleg a Sterling Galéria művészeti vezetője (a galéria belsőépítészeti tervezésében is részt vett), de rengeteg grafikai, belsőépítészeti és formatervezői tevékenység fűződik a nevéhez, ez a "Kristálygömb" elnevezésű gyűrű egy kirándulása az ékszerek birodalmába. A gyűrű alapja egyetlen meghajlított műanyaglap, ami egy hegyikristály golyót fog közre.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés