free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Magyaros burgonyakrémleves

Borsa         Címkék: íz-i, krémleves, leves, recept 0 hozzászólás

Elsőre nem tűnik túl izgalmasnak egy krém krumplileves elkészítése, de egy kis variálással nagyszerűen meg lehet bolondítani. Jó játék.

A burgonya avagy krumpli krémlevesként elkészítve egyrészt finom, selymes, másrészt ügyesen variálható. Mindig sárga (könnyen szétfővő) burgonyát használjunk hozzá. Ez itt egy magyaros változata a krumplikrémlevesnek.

A burgonyákat meghámozom és felkarikázom, aztán kicsit több sós vízzel, mint ami éppen ellepi, felteszem főni. Amikor megpuhult egy botmixerrel lepürésítem, ez a leves alapja. Borsozom, illetve vörösborecettel szabályozom a savanyúságát.

 

Hozzávalók

0,5 kg burgonya
só, frissen őrölt bors
1-1,5 dl tejszín
vörösborecet
felkarikázott kolbász

 



Keverek bele tejszínt és egy picit még összeforralom. Időközben a felkarikázott kolbászt egy serpenyőben saját zsírjában megpirítom, majd úgy ahogy van (zsírostól) a levesbe öntöm. Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.
 



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés