free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A nap pasija: Marc Jacobs

Borsa         Címkék: marcjacobs, nappasija, púder 3 hozzászólás

Bár szemtelen ötleteivel megváltoztatta a világ egyik legismertebb márkájának stílusát, nem elég kifejező azt mondani rá, hogy divatdiktátor. A nap pasija.

Marc Jacobs 1963 április 9-én született New York-ban. Középiskolai éveit a New York-i Art and Design iskolában töltötte, majd 1981-ben megkezdte a Parsons School of Designban tanulmányait. Már diákként értékelték tehetségét: saját korosztályában az év divattervezője lett már a nyolcvanas évek elején, de 1987-ben a divatszakma egyik legnagyobb kitüntetést is bezsebelhette: az Amerikai Divattervezők Tanácsa – CFDA – neki ítélte abban az évben a Perry Ellis díjat - ezt a díjat a fiatal tehetségek kapják - Marc Jacobs volt minden idők legfiatalabb díjazottja. Életében azóta is fel-felbukkannak különböző kitüntető elismerések, és ezek tételesen meg is jelennek Marc vállalatának hivatalos weboldalánA divattervező 1993-ban társult Duffyval, akivel megalapították divattervező vállalatukat, Marc Jacobs International Company néven. Marc Jacobs saját márkája építése mellett 1997 óta művészeti igazgatóként  a Louis Vuittonnál is alkot. Merész újítások jellemzik a munkáját, nem úgy tekint a LV-ra, mint egy érinthetetlen logóra, hanem bátran eltünteti, újraértelmezi, hangulatokkal tölti meg azokat a termékeket, amelyeket ez alatt a márkanév alatt gondol ki. "Amikor idejöttem, az volt a feladatom, hogy játsszak az LV monogrammal. Nagyon tiszteltem a márkát, de muszáj volt egy kicsit felborítani azt, ami addig volt. Azzal kezdtem, hogy elrejtettem a monogramot. Marcel Duchamp Mona Lisa-képe inspirált, amelyikre Duchamp feltette az L.H.O.O.Q. betűket. Érdekesnek találom azt, hogy valami ikonikus dolgot degradálunk azért, hogy valami újat hozzunk létre. Volt egy Vuitton-utazóláda is, ami nagy hatással volt rám: Charlotte Gainsbourgnál láttam, és teljesen feketére volt fújva. Úgy látszott rajta a monogram, hogy nem látszott. Ez a tisztelet – nem tisztelet lett az itteni kalandom kiindulópontja.”

Marc Jacobs lassan három évtizede van jelen a divatot szerető közönség előtt, nyilvános szerepléseit mindig vakuk villanásának ezrei kísérik, valóságos sztár, főleg a világ legjelentősebb városában, New Yorkban. Korábban számtalan drogos túlkapása került felszínre, bohém élete a bulvár magazinok állandó szereplőjévé tették. Korábbi szakadt, igénytelen, csapzott, beteges kinézete egyáltalán nem kelthette volna azt az érzést bennünk, hogy ezt a férfit meg kell nektek mutatnunk, mert annyira jól néz ki. Többszöri nekifutásra azonban sikerült azokról a szenvedélyekről lemondania, ammi miatt így nézett ki. 2010-re Marc egy izmos, vicces, tetovált bőrű, elképesztően stílusos figura lett. Borsaszerkesztő kedvenc férfi ruhadarabját is Marc Jacobs szerettette meg az arra nyitott közönséggel, méghozzá a hírhedt Comme des Garçons szoknyát.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés