free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Maszturbál a párom!

Borsa         Címkék: önkielégítés, párkapcsolat, púder 2 hozzászólás

Az önkielégítés továbbra is a legmakacsabb tabuink egyike, főleg akkor, ha kiderül: párunk rendszeresen maszturbál. A megfelelő kommunikáció itt is segít.

Pedro Almodóvar igencsak betalált, amikor – a férfiúi érzéketlenséget ábrázolandó – Volver című filmjében a férj lazán maszturbálni kezd a hitvesi ágyban, miután Penélope Cruz visszautasította. Bár nincs manapság pornófilm egyszemélyes jelenet nélkül, jellemzően női főhősökkel, azért az önkielégítés továbbra is a legmakacsabb tabuink egyike (gondoljuk végig például, hogy hányszor meséltünk a barátnőknek intim hálószobatitkokról, és hányszor arról, hogy mit műveltünk a vibrátorunkkal, amíg a barátunk vidéken gyakornokoskodott...). Ritkábban kerül szóba azonban, hogy hogyan viszonyulunk ahhoz, ha a másikról derül ki: bizony rendszeresen odatelepszik a netpornó elé."Épp emiatt szakítottunk – vallja be egy 31 éves nő. – Még fél évesek sem voltunk, de a párom órákat ült a monitor előtt ahelyett, hogy velem szerelmeskedett volna. Azt mondta, ez teljesen más érzés, és ugyanúgy szüksége van az ilyen típusú izgalmakra, mint az érzelmes, intim együttléteinkre. Én viszont egyszerűen nem tudtam lenyelni, hogy felfújt mellű, bokazoknis cicalányokra maszturbál, amíg én a plafont nézegetem". A magányos önkielégítés akkor, amikor a szexre kapható partner is jelen van, alighanem mindkét nemnél kiveri a biztosítékot. Amikor viszont nincs elérhető közelségben a másik – állítják szexuálpszichológusok –, a férfiak a nőknél jóval elnézőbbek a társuk maszturbációjával kapcsolatban. "Engem inkább felizgat, amikor a menyasszonyom elmeséli, hogy mit csinált, amíg dolgoztam – meséli egy 33 éves férfi. – A haverjaim közül van, aki csak azt bírja végighallgatni, hogy "Jaj, drágám, kizárólag rád gondoltam közben, arra, amit tegnap műveltél velem". Én nem vagyok ennyire konzervatív, pláne, mert szeretem, ha őszinte hozzám a párom. Az sem zavar, ha csoportszexfilmeket néz, miközben simogatja magát, ha utána velem osztja meg ezeket a titkokat".

Kérdés, hogy ha tisztában vagyunk azzal, hogy a férfiak alapvetően fogékonyabbak a szexuálisan felhívó ingerekre, illetve gyakrabban maszturbálnak, miért rosszalljuk mégis, ha rajtakapjuk a párunkat. Amerikai kutatók úgy vélik, hogy az önkielégítés "párkapcsolaton kívüli szexuális tevékenységként" értelmezhető abban az esetben, amikor nem az elő- vagy utójáték részét képezi. Mivel ilyenkor az egyik fél a másik áldásos tevékenysége nélkül elégül ki, a gyanú, a féltékenység vagy önmagunk leértékelése éppúgy felüthetik a fejüket, mint olyankor, amikor a szerelmünk valóban egy harmadik személy bűvkörébe kerül. Úgy tűnik tehát, hogy míg a nők a saját elhagyottságukat és mellőzöttségüket élik hangsúlyosabban át, amikor a párjuk beszámol a maszturbációs fantázia-tripjeiről, addig a férfiak inkább a nő felszabadulását és kreativitását ünneplik: "Egyszer rákérdeztem a csajomnál, hogy maszturbál-e azóta, hogy együtt vagyunk – meséli egy 27 éves férfi. – Kicsit zavarba jött, de bevallotta, hogy hetente többször is előfordul. Van, hogy csak a saját fantáziájára hagyatkozik, de van, hogy böngészni kezd a neten. Borzasztóan felszabadító volt, hogy elmondta ezeket, mert így nekem sem kell azt éreznem, hogy megcsalom, ha épp magamhoz nyúlok. Ami ennél is fontosabb azonban, hogy az ábrándozással és az önkielégítéssel edzi a képzelőerejét: új dolgok keltik fel a figyelmét, mindig másra és másra vágyik, így közöttünk sem laposodik el a szex!".Mivel a nők testképe sokkal erőteljesebben függ attól, hogy mennyire érzik fizikailag vonzónak, szépnek és szexisnek magukat, ezért részben érthető, hogy miért balhéznak, ha a férfiak rendszeres maszturbációjára terelődik a szó. "Utálom a pornót – írja blogbejegyzésében egy német lány. – Iszonyú kisebbségi érzést vált ki belőlem, és teljesen lefagyok, ha arra gondolok, hogy a barátom, aki gondolatban 90–60–90-es paraméterekkel bíró bombanőkkel szexelt délután, mit szól majd a hullámzó fenekemhez, vagy a lapos mellkasomhoz, ha végre találkozunk a nap végén a franciaágyon". A férfiaktól eltérően tehát a nők többsége nem képes "szinten tartó tréningként" vagy "belső gyakorlásként" elkönyvelni a maszturbációt. Míg a férfiak úgy vélik, hogy a szexről való álmodozás felszabadítja a nőket, és ebből később ők maguk is profitálhatnak, addig a nők ellenkezőleg: úgy gondolják, hogy a férfiak inkább helyettük elégítik ki magukat. Mindehhez hozzájárul még a nők vallásosabb világképe – az, hogy bűnnek érezhetik az önkielégítést, s emiatt mind magukkal, mind a férfiakkal szemben szigorúbban lépnek fel, mint a vallási előírásokat lazábban kezelők.

Féltékenykedés helyett persze ki is foghatjuk a szelet a férfiak vitorlájából, vagy másképp szólva a saját malmunkra hajthatjuk a vizet: "Eleinte idegesített, amikor visszanéztem, milyen weboldalakat látogatott meg a férjem, és baromi sok pornót találtam – meséli egy 42 éves nő. – Persze nem akartam infarktust kapni, gondoltam, jobb, ha megdumáljuk a dolgokat. Ahogy egyre őszintébben kezdünk beszélni a szexről, rájöttem, hogy egy csomó mindent tanulhatok is. Nemcsak arra gondolok, hogy azóta közösen is néztünk szexfilmeket, vagy maszturbáltunk egymás előtt. Inkább olyasmikre, hogy amíg én képtelen vagyok valódi, konkrét férfiakra, akár például a férjemre gondolni önkielégítéskor, addig iszonyúan jól esett, hogy ő viszont gyakran fantáziál rólam. Ha ez így van, akkor viszont miért ne találhatná olykor-olykor izgatónak azokat a mű-lányokat is, akik pont erre lettek kitalálva?"     LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés