free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nap pasija: Matt Damon

Borsa         Címkék: mattdamon, nappasija, púder 0 hozzászólás

A negyvenéves színész még mindig kisfiúsan bájos mosollyal rendelkezik, ezért lett hát ő a mai napi pasink. A nap pasija: Matt Damon.

Matthew Damon, aki októberben tölti be a negyvenet, nem egyszerűen színész, hanem forgatókönyvíró, rendező, vágó is egyben. A Good Will Hunting 1997-es sikere óta folyamatosan nő a népszerűsége, számtalan A-listás színész oldalán tűnt fel élvonalbeli produkciókban, ma Hollywood első számú színészei között tartják számon. Mindössze tizenhat éves volt, amikor a Pizzavarázs című romantikus vígjátékban debütált egyetlen sor szöveggel. Pályája kezdetén még az egészségét is hajlandó volt kockáztatni annak érdekében, hogy egy szerepet valóban hitelesen tudjon megformálni. Az 1996-os Bátrak igazsága című filmben egy heroinistát alakított, a szerephez közel húsz kilótól kellett megszabadulnia alig három hónap alatt, amit teljesített is, mindössze kétnapnyi forgatás kedvéért. Sajnos ezután több éves gyógykezelésre szorult a mellékveséjét ért betegség miatt, de nyilatkozataiban elmondta: mindez megérte azért, hogy tökéletesen játszhassa el a szerepet, és a filmiparnak is bizonyítsa elkötelezettségét.Eddigi legnagyobb sikere a a Good Will Hunting. Damon és közeli barátja, egyben gyakori szereplőtársa, Ben Affleck kiötlött egy fiatal matekzseniről szóló thrillert, amivel körbejárták Hollywoodot. A film kilenc Oscar-jelölést kapott, amiből a Damon-Affleck páros díjban is részesült a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában. Damont ezen felül játékáért is nominálták, ám az aranyszobrot Jack Nicholson kapta meg a Lesz ez még így se című filmben nyújtott alakításáért.

Damon az intellektuális szerepektől kezdve a pszichopata megnyilvánulásokat tevő embereken át egészen a könnyeden humorizáló karakterekig mindenkit hitelesen el tud játszani. Az amerikai hagyományoknak, illetve PR-nak köszönhetően Damon karitatív tevékenysége is kiemelkedő: George Clooneyval és Brad Pittel együtt a ONE kampány támogatója, ami az AIDS és a harmadik világ országaiban jelenlévő szegénység ellen küzd, ezenkívül egyik alapítója a Not On Our Watchnak, ami a dárfúri - Szudán nyugati részén található, 2003 óta nemzetközi hátterű konfliktus zajlik ott - és hasonló tömegkonfliktusok megállítására és megelőzésére fókuszál. Ezeken felül tagja a GreenDimes.com tanácsának, amely szervezet arra tesz kísérletet, hogy visszaszorítsák a reklámleveleket, amikből naponta tonnányit kézbesítenek az amerikai otthonokba. Helyes, okos, végtelenül kedves, szociálisan érzékeny, családcentrikus férfi. Mi kellhet még ahhoz, hogy ő legyen a mai napi pasink?LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés