free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Új mellplasztika: melltartó a bőr alatt

Borsa         Címkék: breform, mellplasztika, melltartó, szépség, újdonság 19 hozzászólás

A mellbe ültetett háló úgy működik, mint egy bőr alatti melltartó. Állítólag jobb, mint bármelyik mellemelő eljárás, a szakértők azonban óvatosságra intenek.

A plasztikai sebészet egyik újdonsága a Breform, vagyis a bőr alatt hordható melltartó. A dél-afrikai orvosok által kifejlesztett eljárás állítólag forradalmasítja majd a mellemelő beavatkozásokat, ám egyelőre nem tudni még, hogy hosszú távon is biztonságos-e - írja a Daily Mail.

Az operáció során a sebészek egy kúp alakú poliészter hálót illesztenek a mell bőre alá, és a közvetlenül a mellszövet fölött található kötőszövetre, a fasciára rögzítik. A hagyományos mellemelő eljárásokat követően a bőr és a sebhelyek nagy igénybevételnek vannak kitéve, következésképp a beavatkozás után nagyjából három évvel a hegek kifeszülnek a mellek pedig elkezdenek megereszkedni. A Breform viszont ezt a problémát kiiktatja, hiszen leveszi a terhet a bőrről és a sebhelyekről. A háló egyébként ahhoz az anyaghoz hasonló, amit közel negyven éve a sérvműtéteknél is használnak.

www.luminaottawa.com, www.nydailynews.com

"A Breform olyan, mint egy melltartó, pántok nélkül" - mondta Dalvi Humzah, a brit Court House klinika plasztikai sebésze. Miután a hálót behelyezték, a test egy rostos szövetet termel, amely a helyén tartja a szerkezetet. "Egy Breform emelés után a sebhelyek ugyanolyanok, mint egy hagyományos mellemelő vagy mellméret-csökkentő műtét után, viszont nem nehezedik rájuk nyomás, ugyanis a melleket a belső háló tartja" - magyarázta Humzah.

Claire Coleman volt az ötödik nő abból a közel hatszázból, akiken az Egyesült Királyságban elvégezték eddig a beavatkozást. A 42 éves nőnek egy eredményes fogyókúra "mellékhatásaként" ereszkedtek meg látványosan a mellei. "Melltartó nélkül a bordáim alá lógtak a melleim, a mellbimbóim pedig torzak és görbék voltak. Abnormálisnak éreztem magam és utáltam a tükörképemet. Sírva rohantam ki a  próbafülkékből, mert a mély kivágású topok annyira rosszul mutattak rajtam" - mesélte Claire. Miután azonban hallott a bőr alatt hordható melltartóról, nem volt kétsége afelől, hogy számára ez lesz a megfelelő megoldás. Az operáció négy órán át tartott, majd két éjszakát kellett kórházban töltenie. Saját bevallása szerint, amikor magához tért, először kissé kényelmetlenül érezte magát, fájdalomcsillapítóra azonban nem volt szüksége. "Felemeltem a hálóingem és lenéztem. Kötés volt a mellbimbóim körül, ami a melleim alá futott le. Duzzadt és véraláfutásos voltam, de az új melleim alakja már tisztán kivehető volt: kerek, természetes és kemény."

www.dailymail.co.uk

Claire elmondta azt is, hogy az első hetekben vastag, feltűnő hegek borították a melleit és csak háton fekve tudott aludni. Nyolc héttel később azonban a mellei alatti sebhelyek alig voltak láthatók, a mellbimbó körüliek pedig szinte teljesen elhalványultak. "Ha megfogom, jelét sem érzem annak, hogy egy háló van a bőröm alatt."

Bár a Breformmal végzett mellemelés eredményei elvileg tartósabbak, mint a hagyományos beavatkozásoké, a szakértők azért óvatosságra intenek. Európában ugyan engedélyezték az eszközt, de az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatala már nem hagyta jóvá, ugyanis nincsenek meggyőződve arról, hogy az eljárás hosszú távon is biztonságos. "Bármit, amit beletesznek a mellbe, legyen az implantátum vagy épp háló, tíz éven keresztül kell figyelni, hogy nem válik-e károssá időközben a testre" - magyarázta Rajiv Grover plasztikai sebész, a Brit Plasztikai Sebészek Szövetségének titkára. A szakember szerint fennáll a rák kialakulásának kockázata, de aggodalomra ad okot az is, hogy ha a páciens teherbe esik, majd szoptat, akkor elképzelhető, hogy a mellei túl nagyra duzzadnak a beültetett hálóhoz képest.

www.beverlyhillsplasticsurgeryinc.com

Hollandiában 170 nő állapotát követték figyelemmel az operációt követő négy és fél évben, de egyiküknél sem léptek fel komolyabb komplikációk. A hálóval megemelt mell vizsgálata mind tapintással, mind pedig röntgensugárral továbbra is lehetséges.

A kockázatokkal Claire is tudatában volt, mégis vállalta a műtétet. "Tudtam, hogy Angliában az elsők között vagyok, akiken az eljárást elvégzik. Kaptam a klinikától egy levelet, melyben figyelmeztettek, hogy az operáció hosszú távú hatásai még ismeretlenek." Hozzátette, hogy szilikont vagy géllel töltött implantátumot nem rakatott volna a mellébe, azt ugyanis nem tartja biztonságosnak. "Amim nekem van, az nem implantátum, hanem egy olyan fajta háló, amit már negyven éve használnak műtéteknél, épp ezért egyáltalán nem aggódom. Éppen ellenkezőleg. Sokkal több önbizalmam van, végre nem csupán normálisnak, hanem újra nőnek érzem magam."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés