free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Gyógyszerrel csökkenthetik a mellrák kockázatát

Borsa         Címkék: egészség, gyógyszer, mellrák, púder 0 hozzászólás

A jövőben megelőző gyógyszerek szedésével csökkenthetik majd a rosszindulatú melldaganat kialakulásának kockázatát. Minden tizedik nő érintett.

Nagy Britanniában azok a nők, akiknél az átlagosnál fokozottabb a mellrák kialakulásának veszélye, a jövőben jogosultak lennének olyan preventív gyógyszerek szedésére, melyekkel csökkenthető a kockázat - írja a Daily Mail. A Lancet Oncology nevű szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint a megelőző tabletták szedésére, illetve az általában javasoltnál gyakoribb szűrővizsgálatokra minden tizedik nőnek lenne szüksége.Jack Cuzick rákkutató professzor a brit lapnak nyilatkozva elmondta, hogy egyelőre még nincs elegendő, megdönthetetlen bizonyíték arra, hogy az olyan gyógyszerek, mint például tamoxifen valóban csökkentik a rosszindulatú melldaganat kialakulásának esélyét, az eddig elvégzett kísérletek ugyanakkor bizakodásra adnak okot. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy az ilyen típusú gyógyszerek szedésének veszélyes mellékhatásai is lehetnek. Ahhoz, hogy a megelőző kezeléseket meg lehessen kezdeni, további kutatásokra van szükség.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés