free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ha nem gyűrődik az anyag, mérgező lehet

Borsa         Címkék: anyag, betegség, formaldehid, kutatás, mérgező 0 hozzászólás

A gyűrődésmentes textíliákkal megspórolhatjuk a vasalással töltött időt, hosszútávon azonban nem biztos, hogy jól járunk velük. Veszélyesek lehetnek.

Amerikai kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a gyűrődésmentes textíliák veszélyes mennyiségben tartalmazhatnak formaldehidet - számolt be róla a New York Times. Az élő szervezetben csak elvétve előforduló, színtelen gáz megtalálható egyes ételeinkben, de a hétköznapokban minket körülvevő tárgyakban, háztartási és kozmetikai cikkekben is. Kiválóan alkalmas a szövetek állagának megőrzésére, az Environmental Working Group szakemberei pedig épp ebbéli felhasználását tartják különösen aggályosnak.A szakemberek szerint a gyűrődésmentes anyagokból készült textíliákkal való rendszeres érintkezés - például az ilyen anyagból készült ruhák viselése vagy ágynemű használata - károsíthatja az egészségünket: bőrbetegségeket, többek között kontakt ekcémát okozhat, hosszútávon pedig akár rákkeltő is lehet.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés