free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A harmadik után nincs esély?

Borsa         Címkék: felmérés, megtermékenyítés, púder, terhes 1 hozzászólás

Kicsi az esélyük a teherbe esésre azoknak a nőknek, akiknél három ciklus után is sikertelen maradt a szervezeten kívüli megtermékenyítés. Vannak más megoldások.

Az Amerikai Reproduktív Orvoslási Társaság (ASRM) éves találkozóján Denverben ismertetett jelentés szerint - amely szerint kicsi az esély azoknak a nőknek a teherbe esésre, akiknél három ciklus után is sikertelen a szervezeten kívüli megtermékenyítés - első kísérletre csak minden harmadik nőnél eredményes a mesterséges megtermékenyítés, a következő két IVF-ciklusban még számottevően emelkedik a teherbe esés valószínűsége, utána azonban már alig.

Mint Barbara Luke kutatásvezető, a Michigani Állami Egyetem munkatársa elmondta, a harmadik sikertelen próbálkozás után az esélyek a terhességre jelentősen csökkennek. A kutatók a 2004 és 2008 közötti amerikai adatokat elemezték. Különböző személyes információk - például a születési idő - alapján név nélkül is párosítani tudták az adatbázisban szereplő egyéneket és az IVF-ciklusokat. Ez azért fontos, mert így jobb betekintés nyerhető az IVF-kezelés eredményességébe, mint az összesített adatok alapján.Az ötéves periódus alatt mintegy 300 ezer nőnél több mint 500 ezer IVF-ciklust végeztek el, melyből 171 327 gyerek született. A születések aránya 36 százalék volt az első próbálkozás után, 48 százalék két kísérletet követően, és 53 százalék a harmadik IVF-ciklus után. Ezt követően azonban már igen kis eséllyel estek teherbe a nők a negyedik és a további próbálkozások eredményeként. A hétszer vagy annál is többször próbálkozó nőknél 56 százalék volt a siker aránya, ami alig valamivel több, mint a háromszori IVF-ciklus eredménye.

Luke szerint ez nem jelenti azt, hogy ezeknek a nőknek fel kellene adniuk, hogy gyerekük legyen. Vannak további megoldások is, például adományozott petesejt felhasználása vagy a dajkaanyaság.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés