free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bojkottálják Mexikó kedvenc nyaralóhelyét, Cancunt

Borsa         Címkék: abortusz, cancun, jogvédők, mexikó, nemierőszak 1 hozzászólás

Jogi aktivisták szerint jobb, ha az idén más úti célt választunk a mexikói Cancun helyett. A helyi hatóságok ugyanis semmibe vették egy megerőszakolt gyerek jogait.

Ma már egyre elterjedtebb jelenség, hogy tömegesen nem vásárolunk meg olyan termékeket, vagy nem veszünk igénybe olyan szolgáltatásokat, amelyekkel elvi szinten nem értünk egyet. De nemcsak cégeket és cikkeket, hanem a világ bizonyos régióit is lehet bojkottálni, és ez főleg akkor hatásos, ha a turizmus a legfontosabb bevétel.  

Legutóbb a világ egyik kedvenc nyaralóhelye, a mexikói Cancun vágta ki a biztosítékot a jogi aktivistáknál, ugyanis hatóságok nemrég semmibe vették egy megerőszakolt és teherbe esett 11 éves lány jogait.

A régióban nemrég szigorították meg az abortusztörvényt, az Amalia nevű kislányt azonban nem világosították fel arról, hogy erőszak esetén a jogszabály nem tiltja, hogy az áldozat elvetesse a magzatot. A gyerekkorú kismama megtartja a babát, pedig a szülés életveszélyes is lehet ilyen fiatal korban.

Kiderült, hogy a kislányt saját anyja sem figyelmeztette arra, hogy joga van elvetetni a nem kívánt gyereket. Az asszony idegösszeroppanást kapott, amikor megtudta, hogy lánya teherbe esett a keresztapjától, a nő később valószínűleg radikális, az új törvényt támogató csoportok hatása alá kerülhetett.

http://mrtours.files.wordpress.com

A katolikus ország 31 államának fele fogadta el az abortuszellenes törvényt. Abban az államban, amelyhez Cancun is tartozik, kiemelkedően magas a szexuális bűncselekmények száma, és különösen sok gyerek esik áldozatul a nemi erőszaknak. A jogi aktivisták egy online kampány keretében szólították fel a turistákat a felkapott üdülőhely bojkottjára.  

Kérdés, hogy hosszú távon kik járnak rosszul azzal, ha kevesebb vendég érkezik a régióba. Valószínűleg nem a szállodatulajdonosok, hanem a helyiek, akiknek az idegenforgalom biztosítja a megélhetést.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés