free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Michelle Obama a világ legbefolyásosabb asszonya

Borsa         Címkék: forbes, lista, madonna, michelleobama 0 hozzászólás

A Forbes magazin idei listája szerint Michelle Obama a legbefolyásosabb asszony a világon. Lady Gaga szép helyen, Madonna viszont elég hátul figyel a sorban.

Michelle Obama, az amerikai first lady a világ legbefolyásosabb asszonya a Forbes magazin idei listája szerint. A szerdán publikált rangsorban Michelle Obama államfőket, vállalatbirodalmak fejeit és számos hírességet utasított maga mögé. A Kraft Foods amerikai élelmiszeripari cég élén álló Irene Rosenfeld, aki nyélbe ütötte a brit Cadbury 18 milliárd dolláros felvásárlását, második helyre szorult. A hosszú ideje az élbolyban szereplő Oprah Winfrey amerikai televíziós személyiség a harmadik helyet csípte el.

www.daylife.com

A tisztségébe tavaly másodszor is megválasztott Angela Merkel német kancellárt a Forbes-lista a negyedik legbefolyásosabb nőnek hozta ki. Őt szintén egy politikus, a közel-keleti megbékélésen munkálkodó Hillary Clinton amerikai külügyminiszter követ ötödikként. "A listán felbukkanó nők formálják a közbeszéd témáit, vállalatokat építenek és brandeket teremtenek, néha nem is a megszokott értelemben. Az élet minden területén áttörték a nemek közötti határokat, ezzel milliók vagy akár milliárdok életére vannak hatással" - sorolta Moira Forbes, a ForbesWoman alelnöke és kiadója a szempontokat.

Az idei lista abban különbözik a korábbiaktól, hogy ezúttal a gazdagság és a hatalom helyett inkább a kreatív befolyás és a vállalkozóképesség felé tolták el a hangsúlyt. Tavaly még Angela Merkel állt a csúcson, őt Sheila Bair, az amerikai Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (Federal Deposit Insurance Corporation) elnöke követte, és Michelle Obama csak a negyvenedik helyet kapta.

A Forbes indoklása szerint Obama idén azért ugrott az élre, mert "képes volt saját magára szabni hivatalát", miközben megőrizte népszerűségét is. A magazin felemlegette a first lady Let's Move! mozgalmát is, amellyel felvette a harcot a gyerekkori elhízás ellen, és ennek visszhangjaként az olyan cégek, mint a Coca-Cola vagy a Kellogg, elkötelezték magukat, hogy 2015-re csökkentik termékeik kalóriatartalmát. A zenei hírességek közül Lady Gaga a hetedik helyen bukkan fel, Beyoncé Knowles pedig a kilencedik lett. Angelina Jolie színésznő a 21., Madonna pedig énekesnői és divattervezői besorolással a 29. A száz legbefolyásosabb nőt felvonultató Forbes-lista itt érhető el.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés