free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 letűnt sztár utóélete

Brabham         Címkék: kimwilde, kultúrtripp, lista, miketyson 1 hozzászólás

10-20 éve mindenki ismerte a nevüket, mára eltűntek. Az egyik kertész lett, a másik kozmetikumokat forgalmaz, a harmadik számlára kuporgat. Letűnt celebek.

Paris Hilton korában, amikor már tenni sem kell semmi érdemlegeset azért, hogy sztár legyen az ember, különösen furcsa belegondolni, hogy vannak emberek, akiket anno egy világ istenített, valahogy azonban mégis sikerült kiesniük a pikszisből. Pedig rengetegen vannak: némelyikük meg is dolgozott érte, hogy lecsússzon, másoknak egyszerűen nem volt szerencséjük, vagy elég puskaporuk, és elfelejtődtek. Hogy mi van velük, azt gyakran egyáltalán nem lehet tudni, de néhányuk utóélete azért nyilvános – és elég érdekes is.

MC Hammer

A háremnadrágos rappert az ortodox hiphop-rajongók már a maga idejében is árulónak tartották, de ettől még a U Can’t Touch This zenéstül, szövegestül, klipestül, táncostul rendben volt. Más kérdés, hogy kicsit talán túlságosan is, mert minden egyebet elhomályosított, amit a csávó csinált, így emberünk a "one hit wonder" ideáltípusává vált, a kellemetlenséget pedig fokozta, hogy – amúgy tagadhatatlanul rakenrollosan – menet közben minden pénzt elherdált, amit keresett. Persze azért a küszöböt nem kellett megkóstolnia, mert bármire hajlandó volt, amivel pénzt tudott keresni: ha kellett, önmagát parodizálta egy chipsreklámban, filmet forgatott az életéről a VH1-nal, "beszállt az internetbe", vagy éppen más lecsúszott sztárokkal pózolt a Surreal Life című realityben. Karrierjének legérdekesebb része mégis az, hogy lelkész lett – volt neki többek közt vallási tévéshow-ja, és jár börtönökbe is a rabokhoz, sőt arra is esküt tett, hogy minden lemezén lesz egy dal, amit Istennek ajánl. Ja, és egyszer azt is elmondta, hogy mióta visszavette a nevébe az MC előtagot, az már nem azt jelenti, hogy "Master of Ceremony", hanem azt, hogy "Man of Christ".

Kim Wilde

Amikor 1981-ben elénekelte a Kids in Americát, egyszerre vált popsztárrá és szexszimbólummá Európában. Hat évvel később a You Keep Me Hanging On feldolgozásával az USA-t is sikerült meghódítania. Aztán… aztán meg elfelejtődött úgy, ahogy volt – és akkor kertész lett. Ez állítólag régi hobbija, első terhessége idején pedig felelevenítette, és annyira élvezte, hogy soha többet nem is hagyta abba. Amúgy persze oka sem lett volna erre, ugyanis rengeteg elismerésben részesült, díjnyertes kerteket tervezett, és még a témába vágó tévéműsorok vezetésére is felkérték. Ennek fényében az viszont már kérdéses, hogy miért kezdte újra az énekesi pályafutását, de erre sajnos nem tudunk válaszolni, ugyanis csakis nosztalgipartikba hivatalos fellépni, és kicsit mintha maga sem tudná, mit keres a színpadon. Mindenesetre ott van, oldalán dalszerző testvérével és vokalista unokahúgával, sőt ősszel Budapestre is eljön néhány hasonló sorsú kollégájával, például Boy George-dzsal és Rick Astley-vel.

Edward Furlong

Ő volt a fiatal John Connor a Terminátor 2-ben, aztán domborított egyet az Amerikai História X-ben, közben pedig beugrott egy klipszerepre az Aerosmith-hez is, szóval úgy tűnt, minden sínen van. Mások biztos azt mondanák, hogy a mélyrepülése akkor kezdődött, amikor elvállalta a főszerepet az idióta Kiss-rajongókról szóló 1999-es Detroit Rock City-ben, de ez marhaság, mert ahogy a Kiss, úgy az a film is az alapműveltség része. Ennek dacára azóta tényleg érthetetlen, hogy mi történik vele: az még csak hagyján, hogy egyből DVD-n megjelenő filmekben tűnt fel, de tavaly már ott tartott, hogy egy Uwe Boll-moziban játszott, majd – mintha ez még nem lenne elég – rögtön szerepelt a német rendezőrém következő produkciójában is. Közben látható volt a Metallica legrosszabb lemezéhez készült videoklipek egyikében, alkohol- és drogfüggőséggel harcolt, és részegen rákokat hajigált egy közértben. Talán itt lenne az ideje, hogy összeszedje magát, mert ennél azért többre hivatott – rákokat pedig akkor is hajigálhat az ember, ha jó filmeket csinál, és akkor még menőnek is fogják tartani.

Victoria Principal

A Dallas királya Jockey volt, a királynője pedig ettől függetlenül is Samantha, úgyhogy a texasi Vágási Feri, Bobby Ewing nejét eljátszani nem volt túl nagy májerség. Sebaj, Victoria Principal így is sztár lett a galamblelkű Pamela szerepében. Utána még láttuk valami filmben, amiben rajta kívül szerepeltek tűzoltók is, vagy egy őrült gyilkos, bár az is lehet, hogy rosszul emlékszünk, és ebben a remekműben valójában Patrick Duffy játszott – mindegy is, a lényeg, hogy azóta snitt. Pedig a jó Pamela állítólag még mindig színésznő – csak épp a mozivászonig nem sokszor sikerült eljutnia, és a tévében se sűrűn bukkan fel az utóbbi időben, ráadásul amíg fölbukkant, addig sem épp sikerfilmekben. Felbukkant viszont a 3.5”-es floppyk korszakában egy habfürdős képen a középiskolás fiúk körében, és bevonult a szépségiparba is, ami annyira bejött neki, hogy azóta is ott nyomul: Principal Secret nevű cégével bőrápolókat forgalmaz, és írt pár könyvet is, amelyeknek kivétel nélkül benne van a címében a Principal szó. Ha siker van, minden van, igaz?

Mike Tyson

Nem is tudjuk, meddig kellene visszaásni. A kiütőgép fénykora természetesen akkor ért véget, amikor elítélték nemi erőszakért, de hároméves börtönbüntetése után párszor még megjelent a rivaldafényben visszatérési kísérleteivel, főként azzal, amelynek során megcsócsálta Evander Holyfield fülét. Szépen lassan mindenesetre a süllyesztőben landolt, és ennek folyományaként csődöt is jelentett. Minthogy a profi bunyó már nem ment neki, nem sokkal ezután kénytelen volt egy amolyan cirkuszi turnéra indulni, hogy fizetni tudja a számláit. Valamikor ekkortájt nyilatkozta azt is, hogy egész addigi életét elpocsékolta, és hittérítő akar lenni, de legközelebb sajnos nem arról hallottunk, hogy megcsinálta, hanem ittas vezetésről meg drogfogyasztásról, majd 4 éves lánya tragikus haláláról – magyarul már csak akkor kerül bele a hírekbe, ha valami rossz vagy szörnyű dolog történik vele. Muhammad Ali óta ő volt az első bokszoló, akinek tényleg az egész világ tudta a nevét, ma saját bevallása szerint kuporgatnia kell a számlákra – a sztori fura csavarja azonban az, hogy mégis azt mondja: hálás az életnek, mert olyan felesége és olyan gyerekei vannak, akiket nem érdemel meg. Reméljük, ez már végszó, és boldogan élnek, jó hosszú ideig.



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés