free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

2011 trendje: mintás a mintással

Kádas Andi         Címkék: csíkos, divat, kirakat, mintás, pöttyös 5 hozzászólás

Csíkosat a pöttyössel, kockásat a virágmintással kombinálni régen tabunak számított, mára azonban a divatos megjelenés netovábbja. Tippek.

A stílusok keverése, kavarása, a csíkos pöttyössel való viselése nem éppen a konzervatív alkatoknak szól, hanem azoknak, akik örömüket lelik az öltözködésben, kreatívak, és szeretnek játszani a színekkel és formákkal. Persze nagy kavarodás is kisülhet abból, ha ész nélkül magunkra pakolunk minden mintás cuccot, amit csak a gardróbunkban fellelhetünk, ugyanis van egy határ, amit átlépve egyenes út vezet a bohóc-jelmezig. Abban az esetben viszont, ha jó ízléssel keverjük a mintákat, egészen egyedivé válhat megjelenésünk. Következzen néhány tipp, hogyan dobjuk fel hétköznapi szettünket néhány mintás darabbal.



A jelenkori divat sajátossága, hogy újra meg újra felelevenít trendeket, ezeket kissé modernizálja, más trendekkel kombinálja. Idén így többek közt ismét visszaköszön az 50-es évek divatja, az elsősorban Angliában kialakult mod-irányzat, ami a mintás A-vonalú ruhát és az örökké gyerekarcú modellt, Twiggyt adta a világnak, azonban kicsit másképp. A minták egyre futurisztikusabbak, a színkombinációk egyre vadabbak, a geometrikus formák előtérbe kerülnek, a digitális textilnyomás korában tényleg csak a kreativitás szab határt a minták megalkotásában.

A mod mellett a másik továbbra is divatos stílus a törzsi motívumokat felhasználó irányzat, mely inkább a természetesség felé közelít, mintái így olyan a természetben is megtalálható formákból állnak össze, mint a levelek, fűszálak és faágak, gyakran rombusz és háromszögmintákkal kiegészülve. Színeit tekintve inkább a meleg, földtónusok dominálnak.



Ha szeretjük a mintás holmikat, azonban annyira nem érezzük magunkat annyira extrémnek és bátornak, hogy többfélét is magunkra kapjunk egyszerre, egy-egy mintás darabbal akkor is feldobhatjuk egyszerű öltözékünket, legyen szó egy csíkos sálról, vagy egy levélmintás nadrágról. Arra azonban minden esetben ügyeljünk, hogy a minta hogyan láttatja alakunkat, szélesít vagy éppen karcsúsít minket. Az apró minták a legtöbb esetben jótékony hatásúak, optikailag karcsúbbnak mutatják az alakot, míg a nagyobb mintákkal óvatosabban kell bánni, a nagyalakú mintákkal nyomott leggingsek például vastagítják a lábat. Ezeket a hatásokat ellensúlyozhatja a megfelelő színek párosítása, általánosságban elmondható, hogy a többféle tónusú színben játszó ruhadarabok elterelik a tekintetet a problémásabb területekről, így minden alkaton remekül mutatnak.




A kísérletező szellemű divatbarátok idén korlátok nélkül kombinálhatják a mintákat, az állatmintásat a kockással, a virágmintásat az absztrakttal... Mi arra mutatunk egy példát, hogyan hozzuk össze a fent említett geometrikus mintákat a törzsi motívumokkal, megfűszerezve egy kis leopárd-mintával. A lényeg, hogy az összkép ne legyen kaotikus, legyen egy kiinduló alapgondolatunk a minták válogatásakor: kezdjük először hasonló árnyalatú színek kombinálásával, majd ha már ráéreztünk, jöhetnek a vadabb színkombinációk, a különböző stílusú minták is.



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés