free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

2011 trendje: mintás a mintással

Kádas Andi         Címkék: csíkos, divat, kirakat, mintás, pöttyös 5 hozzászólás

Csíkosat a pöttyössel, kockásat a virágmintással kombinálni régen tabunak számított, mára azonban a divatos megjelenés netovábbja. Tippek.

A stílusok keverése, kavarása, a csíkos pöttyössel való viselése nem éppen a konzervatív alkatoknak szól, hanem azoknak, akik örömüket lelik az öltözködésben, kreatívak, és szeretnek játszani a színekkel és formákkal. Persze nagy kavarodás is kisülhet abból, ha ész nélkül magunkra pakolunk minden mintás cuccot, amit csak a gardróbunkban fellelhetünk, ugyanis van egy határ, amit átlépve egyenes út vezet a bohóc-jelmezig. Abban az esetben viszont, ha jó ízléssel keverjük a mintákat, egészen egyedivé válhat megjelenésünk. Következzen néhány tipp, hogyan dobjuk fel hétköznapi szettünket néhány mintás darabbal.A jelenkori divat sajátossága, hogy újra meg újra felelevenít trendeket, ezeket kissé modernizálja, más trendekkel kombinálja. Idén így többek közt ismét visszaköszön az 50-es évek divatja, az elsősorban Angliában kialakult mod-irányzat, ami a mintás A-vonalú ruhát és az örökké gyerekarcú modellt, Twiggyt adta a világnak, azonban kicsit másképp. A minták egyre futurisztikusabbak, a színkombinációk egyre vadabbak, a geometrikus formák előtérbe kerülnek, a digitális textilnyomás korában tényleg csak a kreativitás szab határt a minták megalkotásában.

A mod mellett a másik továbbra is divatos stílus a törzsi motívumokat felhasználó irányzat, mely inkább a természetesség felé közelít, mintái így olyan a természetben is megtalálható formákból állnak össze, mint a levelek, fűszálak és faágak, gyakran rombusz és háromszögmintákkal kiegészülve. Színeit tekintve inkább a meleg, földtónusok dominálnak.Ha szeretjük a mintás holmikat, azonban annyira nem érezzük magunkat annyira extrémnek és bátornak, hogy többfélét is magunkra kapjunk egyszerre, egy-egy mintás darabbal akkor is feldobhatjuk egyszerű öltözékünket, legyen szó egy csíkos sálról, vagy egy levélmintás nadrágról. Arra azonban minden esetben ügyeljünk, hogy a minta hogyan láttatja alakunkat, szélesít vagy éppen karcsúsít minket. Az apró minták a legtöbb esetben jótékony hatásúak, optikailag karcsúbbnak mutatják az alakot, míg a nagyobb mintákkal óvatosabban kell bánni, a nagyalakú mintákkal nyomott leggingsek például vastagítják a lábat. Ezeket a hatásokat ellensúlyozhatja a megfelelő színek párosítása, általánosságban elmondható, hogy a többféle tónusú színben játszó ruhadarabok elterelik a tekintetet a problémásabb területekről, így minden alkaton remekül mutatnak.
A kísérletező szellemű divatbarátok idén korlátok nélkül kombinálhatják a mintákat, az állatmintásat a kockással, a virágmintásat az absztrakttal... Mi arra mutatunk egy példát, hogyan hozzuk össze a fent említett geometrikus mintákat a törzsi motívumokkal, megfűszerezve egy kis leopárd-mintával. A lényeg, hogy az összkép ne legyen kaotikus, legyen egy kiinduló alapgondolatunk a minták válogatásakor: kezdjük először hasonló árnyalatú színek kombinálásával, majd ha már ráéreztünk, jöhetnek a vadabb színkombinációk, a különböző stílusú minták is.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés