free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 vállalhatatlan mobilcsengőhang

Borsa         Címkék: csengőhang, lista, mobiltelefon, púder 20 hozzászólás

Senkinek az életébe nem szeretnénk belemászni – mindenki úgy csörgeti a telefonját, ahogy akarja. Az alábbi öt csengőhangot azonban szerintünk így is tanácsos kerülni.

A mobilkultúra – már ha szabad még egyáltalán ilyesmiről beszélni az okostelefonok korában – sokat fejlődött a kávézói asztalokra kicsapott féltéglák ideje óta, de azért pár dolgot még mindig nem sikerült megtanulni. Nemcsak a „Mondjad” beköszönés és a harsogó „itt vagyok a villamoson/buszon” bejelentések késztetik azonban az embert időről-időre a szemöldöke felemelésére, hanem néha az is, hogy mit csörög egyesek mobilja. Senkinek nem szeretnénk persze belemászni az életébe, hisz szabad országban szabad a mobilcsörgés is – de azért finoman jeleznénk, hogy az alábbi öt szignál egyáltalán nem menő.

A Keresztapa főcímdala

Félelmetes, hátborzongató ősklasszikus, a filmzenék történetének egyik legnagyobb alkotása, amit mindenki ismer. Éppen ezért nem is kéne nagyon bolygatni. Amikor otthon szólal meg, miközben behúzott függönynél, egy vödör pattogatott kukoricával a kezünkben nézzük a legendás filmtrilógiát, tökéletes, de pontosan emiatt rémisztően illúzióromboló, ha a hatos villamoson csendül fel két jegylyukasztás zaja, egy „Dö nekszt sztop iz Nyugati Réjlvéj Sztésion” és egy „eresszenmáleszááá’ni” mellett.

A mobilszolgáltató reklámzenéje

El sem tudjuk képzelni, hogyan képes bárki is ezeket az ismerős kis dallamokat beállítani a telefonján, hiszen rettenetesen unjuk már őket a sok tévéreklám után. Talán büszkék az illetők arra, hogy hova tartoznak? Nos, ezt elég nehéz elképzelni, mi ugyanis még sosem hallottunk róla, hogy bármelyik szolgáltató ügyfelének lenni sikkesebb, mint valamelyik másiknál előfizetni. Ja, hogy ez van gyárilag beállítva a készüléken, és egyesek lusták átállítani valami másra? Hát ez meg, már elnézést, de igénytelenség.

Internetes mémek

„A vízbűl veszi ki a zoxigént.” Brr. „A Polgár Jenő… Hivatalba.” Jaj. „Csunáj, csunáj, bikicsunáj…” Aú. „SÜN!” Na jól van, hagyjuk már. A maga idejében és a maga módján az összes ilyen, komplett néprétegeket megmozgató mém vicces (vagy nem), de attól senki nem fog poénosnak tűnni, hogy beállítja őket csengőhangnak, mert eleve rövid a szavatosságuk, és amúgy is megnézi/meghallgatja őket mindenki pont annyiszor, ahányszor jól esik neki. Aki tehát nem akar tegnapról itt maradt, ócska humorheroldnak tűnni, az egészen biztosan kerüli a használatukat.

Szellentés, böfögés és más mókás zajok

„Huh, huh, pull my finger” – az MTV két klasszikus rajzfilmfiguráját, Beavist és Buttheadet, na meg az ő kedvenc ujjhúzogatós-fingós játékukat valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Tudja tehát mindenki azt is, hogy milyen értelmi szintet képviselnek ők ketten, és mit jelenítenek meg a figuráikkal. Na mármost, aki a mobiltelefonján mindenféle gusztustalan emberi hangot állít be csengésnek, az pontosan azon a szinten van, mint ők ketten – a különbség csak annyi, hogy Beavis és Butthead valójában nem létezik. A további magyarázat remélhetőleg szükségtelen.

Édi-bédi gyerekhangok

Ödönke kimondta élete első szavát? Megható. Ubulka versenybe szállt „gyerekszáj” kategóriában a többi kis lurkóval? Szupercuki. Netán a kis Eufrozinácska elszavalta selypítve az Anyám tyúkját? Meg kell veszni. De csengőhangot ne, szépen kérjük, ne csináljon belőlük senki. Szép dolog a szülői/nagyszülői/rokoni/baráti büszkeség és cukipártiság, de a gyerekkel vadidegenek előtt ily módon büszkélkedni semmivel nem jobb, mint verset mondatni vele a szomszédnak „lám csak, milyen okos” felkiáltással, és nincs messze attól sem, amikor már szépségversenyre küldik a kölköt.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés