free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csak sétálnunk kell és töltődik a mobilunk

Borsa         Címkék: feltöltés, mobil, séta, tárgy 0 hozzászólás

Nemsokára már csak sétálnunk kell ahhoz, hogy feltöltsük a telefonunkat, mivel amerikai kutatóknak sikerült ehhez megfelelő technológiát biztosítaniuk.

Többé már nincs szükségünk arra, hogy vészhelyzet esetén kiforgassuk a lakást a helyéről a telefontöltőért, ugyanis egy újabb hasznos találmánnyal álltak elő a Madison állambeli, Wisconsin Egyetem gépészmérnöki kar kutatói. Eszerint mobiltelefonunk feltöltéséhez csak sétálnunk kell majd.Hogy hogyan működik? Az önkéntesek által is tesztelt szerkezet energiát nyer az izmok mozgásából úgy, hogy egy generátor csatlakozik a térdhez, és ezzel lehetővé teszi az energia „gyűjtését” egy-egy sétával. A gép érzékeli a mozgást, automatikusan bekapcsol, a generátor pedig elkezd forogni, ezzel energiát képezve. A berendezés egy térd merevítőhöz hasonlítható, súlya pedig mindössze 1,5 kg, így az alapmozgást nem változtatja meg és nem lesz megerőltetőbb sem, viszont lehetővé teszi, hogy az ember – szó szerint - élő energiaforrássá váljon. 

Hat önkéntes viselte ezt a kütyüt magán éta közben, teljesítményük fejenként öt wattra sikerült, ez pedig elegendő tíz mobiltelefon üzemeltetésére. Max Donelan, a kanadai Simon Fraser Egyetem Mozgás Kutatóintézet elnöke elárulta, hogy egy átlagos testfelépítésű ember annyi energiát tárol az izmaiban, mint amennyit 1000 kilogrammnyi akkumulátor. Továbbá hozzátette: szerinte az eszközt a számítógépek üzemeltetésre is lehetne használni olyan régiókban, ahol szegényes az elektromos hálózat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés