free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Így válasszanak felsőrészt maguknak a duci csajok

Kádas Andi         Címkék: divat, duci, felsőrész, kirakat, molett 9 hozzászólás

Erős felsőtestre zakót és blúzt választani nem könnyű, de nem is lehetetlen. Néhány fontos dolgot kell szem előtt tartani és máris könnyebb a helyzet.

Az őskorban a széles csípőt éltették, a barokk és rokokó kor a formás melleket ünnepelte, a modern kor kilencvenes éveiben pedig a "90-60-90" volt az elfogadott méret. Bízunk benne, hogy egyértelműen leáldozóban a húszdekás modelleknek - tudjátok, akikről csak többszöri ránézésre tudjuk megállapítani, hogy a női nemhez tartoznak - és reméljük, hogy egyre nagyobb teret kapnak majd a magazinok címlapján az egészséges, gömbölyű, nőies formákkal megáldott csajok.

Mi állítjuk ugyanis, hogy a szép női test fogalma nem egyenlő a szép vékony női test fogalmával, szerintünk az arányosság sokkal fontosabb egy has körfogatnál és egy vastagabb combnál. Annál is inkább, mert ugye ezeket a kis "anomáliákat" egy kis csalással eltüntethetjük, azaz: az öltözködésünkkel optikailag sokat javíthatunk, arányosíthatjuk azt. Nos, következzen néhány apró trükk azoknak, akiknek egy kicsit húsosabbak és akik szívesen csalnának.

A teltkarcsú nők három alapvető öltözködési szabálya a következő:

1. Ismerd a tested (mit szeretsz, mit nem szeretsz, mit szeretnél hangsúlyozni)!

2. Válaszd azt, ami tényleg jól áll, ne azt, ami trendi!

3. Hordj az alakodra szabott ruhákat, mert a túlméretezett, formátlan ruhák nem eltakarnak, hanem sokkal nagyobbnak láttatják a tested, a túl szűk ruhák pedig mindent megmutatnak – azt is, amit nem kellene.


Melltartó – az alap

A jólöltözöttség nem a márkás ruhákkal kezdődik, hanem azzal, mit viselünk a ruha alatt. A tökéletes melltartó megtalálása minden nő számára alapvető fontosságú, a molett, illetve nagy mellű nőkre nézve ez azonban fokozottan igaz. Ne féljünk szakértői segítséget igénybe venni, mert a megfelelő melltartón nagyon sok múlik: fontos, hogy a mell tartást kapjon, ne lógjon le és ne tűnjön úgy, mintha a has része lenne, ezáltal teljesen homogénné téve a felsőtestünket.

Felsőrészek

Ha megvan a fehérnemű, jöhetnek a blúzok, topok, pulóverek: minden olyan felső, ami fodros, gyűrt hatású vagy redőzött - jöhet. Aki hasban erős, az apró trükkökkel kiemelheti a vállát vagy a dekoltázsát: válasszon fodros nyakú topot, redőzött hasú felsőt, emellett most nagyon divatosak az olyan pulóverek és blúzok, amelyek vállát flitterek, gyöngyök díszítik – ezek is jó választásnak bizonyulnak. Aki ezzel szemben mellben erős, az olyan darabokat válasszon, amelyek a derékra vagy szintén a vállra terelik a tekintetet. A lenge vagy fodros ujj a hasban vagy mellben erős nők számára is ideális megoldás, mert szélesíti a vállat, ezáltal kiegyensúlyozza a felsőtest robusztusságát. A V-nyakkivágás optikailag nyújtja az alakot, mert kinyitja a felsőtestet, a dekoltázsra tereli a tekintetet és a nyakunk is hosszabbnak tűnik tőle, aki azonban nem szeretne sokat megmutatni magából, az viseljen a mély kivágású felső alatt egy szép topot.Egy másik alternatíva a stílusos megjelenésre az átlapolós darabok választása, ami az alma és körte alkatúak számára egyaránt jó megoldás. Emellett a molett hölgyek abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy viselhetnek hatalmas nyakláncokat, melyek kiemelik az arcot és a dekoltázst, vagy színes, bohókás sálakat, melyek feldobják az egyszerű, hétköznapi öltözeteket.

Övek

Az az állítás, hogy a molett nők nem hordhatnak övet, nem igaz, csak tudni kell, hogy a test melyik részén. A hasra tilos övet tenni, mert még jobban kiemeli azt, általánosságban azt a szabályt alkalmazzuk, hogy az öv a felsőtestünk legvékonyabb részére kerül, ezáltal is hangsúlyozva a homokóra formát. Akik körte formájúak – vékony derékkal, nagy fenékkel és széles csípővel vannak megáldva –, azok számára egy lenge tunika, egy hangsúlyos övvel optimális megoldás, mert szépen kiemeli a keskenyebb derekat és a szép dekoltázst. Aki azonban alma, és inkább felsőtestben erős, az inkább lazán a csípőjén hordja az övet, ezzel lejjebb, a vékonyabb lábakra terelve a tekintetet. Érdemes próbálgatni: álljunk a tükör elé, próbáljuk végig az összes lehetséges verziót és látni fogjuk, hol vastagít, hol karcsúsít.Egy újabb trükk a teltkarcsú nők számára a rétegezés, persze nem gyapjú és szövet holmik rétegezéséről beszélünk, hanem könnyű, lágy esésű anyagokról, mint a selyem vagy a muszlin. A jól megkomponált rétegek ahelyett, hogy vastagítanának, dimenziót adnak az alaknak, így optikailag nyújtják a felsőtestet. Erre szolgálhat egy könnyű top fölé dobott hosszú kardigán, mellény, egy vékony kabát vagy egy blézer.

Zakó, blézer

Egy jól szabott blézer kötelező vétel, szinte bármilyen alkalomra felvehető, ha gondját viseljük, egy egész életen át velünk lehet, éppen ezért legyünk nagyon körültekintőek vásárlása során és ne sajnáljuk kiadni a pénzt egy szabóra, aki ránk igazítja, ha szükséges, de vannak olyan üzletek is (pl.: a Marks & Spencer), ahol ezt helyben vállalják. A legfontosabb részlet, amire figyelnünk kell, az a blézer hossza, vagyis hogy hol vág minket keresztbe: ha túl rövid, akkor optikailag nagyítja a csípőnket és a fenekünket, ha túl hosszú, akkor pedig formátlanná teszi az alakunkat és szélesít, épp ezért kell megtalálnunk az arany középutat: a legtöbb embernél a csípőre simuló fazon a legelőnyösebb. Ha mégis rövidke kabátot vagy blézert viselnénk, akkor azt ne gomboljuk be, alatta pedig egy hosszú, lengébb felsőt viseljünk. A következő szabály, amit szem előtt kell tartanunk az az, hogy minél nagyobb a mellméret, annál kevesebb gombú blézert kell választani, mert a többsoros, valamint az egy sorban több gombos darabok aránytalanul nagynak mutatják a felsőtestet.

A válltömés

A válltömés manapság ismét menőnek számít és sokat is segíthet olyan esetekben, ha valakinek a válla nem szögletes, inkább lehajló, azonban alma testalkatú nők számára nem előnyös, mert nagyítja a felsőtestet, szerencsére ma már a legtöbb válltömés kivehető a zakókból. Sokan úgy gondolják, hogy a karcsúsított blézer csak tökéletes alakon mutat jól, és molett nők nem viselhetnek ilyet, ez azonban nem igaz, csak el kell találni a megfelelő arányokat csakúgy, mint az övek esetében. A cél itt is a homokóra forma felé közelítés, ezért úgy próbálunk csalni, hogy a vállunk szélesebbnek tűnjön a hasunknál. A mellben erős hölgyeknél a derékban karcsúsított zakó, a hasban erőseknél pedig a derék alatt enyhén karcsúsított darab a megoldás.Az alábbi összeállítás felső sorában bemutatunk néhány ideális darabot, amelyeknek hossza, mérete és sziluettje is ideális választás lehet, az alsó sorba pedig olyan darabok kerültek, amelyek a ne tedd-kategóriába tartoznak (az első túl rövid és túlságosan szűk, a második túl bő, a harmadik nem elég mély kivágású és túl sok gombbal rendelkezik, a negyedik túl rövid).

A kulcsszó minden esetben a próba. Ne zárjunk ki semmit addig, amíg fel nem próbáltuk, ugyanakkor ne adjuk fel akkor sem, ha már négyszer fordultunk a próbafülkében temérdek ruhával a kezünkben, de egyik sem állt jól rajtunk. Egy blézer felpróbálása során például mindig emeljük fel a karjainkat, hogy lássuk, nem túl rövid vagy nem túlságosan szűk-e a zakó, illetve, hogy a gombok nem nyílnak-e szét. Ha pedig a próbafülkében kétségeink támadnának a kiválasztott ruha méretével kapcsolatban, válasszuk inkább az eggyel nagyobbat, mert hajlamosak vagyunk behúzott hassal illegetni magunkat a tükör előtt, ami azért a valóságban éjjel-nappal nem kivitelezhető.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés