free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Munka nélkül többet hízunk

Borsa         Címkék: élelmiszer, elhízás, munka, pénz, recesszió 2 hozzászólás

A recesszió hatása nem a testsúlycsökkenés, hanem az elhízás. A munkanélküliek ugyanis kevesebbet mozognak és nincs pénzük minőségi élelmiszerekre.

Azt hinnénk, hogy a kevesebb jövedelem kedvez a fogyókúrának, ugyanis ki kell hagyni a desszerteket, a koktélokat és más nem létfontosságú, de hizlaló elemeket az étrendből. Sajnos ez nem így van, a felmérések szerint ennek éppen az ellenkezője történik a világ gazdagabb felén.

A felmérések szerint az elhízás tehát igenis összefügg a recesszióval. Az USA-ban, ahol a lakosság harmada túlsúlyosnak számít a testtömegindex (BMI) alapján, a munkanélküliek számának emelkedésével az elhízás mértéke is nőtt. Sokan a munkahelyük elvesztése után szedtek fel pluszkilókat, és ennek nemcsak a korábbihoz képest mozgásszegény életmód, hanem az önbizalomhiány is az oka, ami gyakran depresszióval párosul. Akinek van munkája, nap mint nap odafigyel a megjelenésére, az otthon töltött időszakot viszont a teljes szétcsúszás is jellemezheti.

Az egyik legfőbb ok, hogy kondibérletre sokszor már nem telik a lecsökkent költségvetésből. A kirúgás után a legtöbben elhatározzák, hogy eljárnak futni, vagy fitneszvideókkal tartják kordában a kilókat, a kezdeti lelkesedés után azonban az otthoni edzések száma megcsappan, párhuzamosan a sikertelen álláskeresési kísérletek miatti kudarcélményekkel.

www.essence.com

Sokan a bevásárlásnál is kénytelenek spórolni, az olcsó élelmiszerek kalória- és cukortartalma pedig általában magasabb, és kevesebb a tápértékük. Kevésbé csökkentik az éhségérzetet, és újabb nassolásra ösztönöznek, aminek elég nehéz ellenállni, ha egész nap a közelben van a hűtő.

A megoldás az lehet, hogy előre eltervezzük, mikor és mennyit fogunk enni, vagy az üressé vált órákat egészséges ételek elkészítésével töltjük, az olcsóbb, de finomabb hozzávalókért pedig elmegyünk a piacra.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés