free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Alapruhatár munkahelyi szerelésekhez - 2010 tavasz

Borsa, stylist: Matliák Eszter         Címkék: 2010, alapruhatár, divat, munkahely, tavasz 20 hozzászólás

2010 tavaszi trendjének megfelelő, munkahelyi megjelenéshez használható és könnyen variálható alapruhatárat mutatunk be. A dolgos hétköznapokra ajánljuk.

Általánosságban elmondható, hogy a nők többsége bizony rendelkezik megfelelő mennyiségű ruhával, de nem tudja azokat egymással kombinálva hordani, ezért az érzés és a minden nő által ismert mondat: úgy utálom, hogy ilyen kevés ruhám van. Többször elmondtuk már itt a Borsán, hogy végy egy alapruhatárat, amelyek egymással roppant könnyen kombinálhatóak és dobd fel azokat különböző kiegészítőkkel.

Az alapdarabok: blézer, nadrág övvel, szoknya - Orsay, fehér ing, fekete kardigán, sál -Tatuum, kék csíkos blúz - Tally Weijl, táska, öv - Furla, magas sarkú cipő, lapos cipő - Gino Rossi, "hajópadlós" cipő - Tamaris

Most újból az alapruhatár variálhatóságára szeretnénk felhívni a figyelmet, ráadásul munkahelyen viselhető ruhákban gondolkodtunk a 2010-es tavaszi trendek tükrében. Ez azt jelenti, hogy az idei tavaszi divat színeivel kombinált, praktikus, könnyen variálható, strapabíró darabokat ajánlunk, és azt is bemutatjuk, hogyan lehet ezeket a legkülönbözőbb módokon viselni. Ha útmutatásunkat követed, a hét minden napjára más-más, de mégis az alapruhatárból használt munkahelyi szerelésed lehet.

Hétfő

Stílus: a csinos, de határozott

A sötét alj a világos beige blézerrel és a fehér inggel igen kontrasztos megjelenést kölcsönöz, de a színekben hozzáillő kiegészítők finomítják, nőiesítik a megjelenést. Az alapruhatárban helyet kapó nadrág fazonja enyhén szűkülő szárú, bokáig érő ceruzanadrág, ami normál derékmagasságú, színe és fazonja miatt az összes alkat típusnak jól áll, mert hosszítja és egyben keskenyíti is a lábat. Ez a típusú nadrág szigorúan magas sarkú, zárt orrú cipővel ajánlott és vékony öv dukál hozzá. A fehér pamut ing egy jól szellőző ing, igen kényelmes viselet és bár hosszú ujjú, de 2010 tavaszi trendjeinek megfelelően könnyen fel lehet tűrni.


Nézegess munkahelyi szereléseket!

Fehér ingből mindig egyszerű fazont, egyszerű szabásút válasszunk, lehetőleg semmilyen dísz, csipke ne jelenjen meg rajta, ugyanis így tudjuk a legjobban variálni, kihasználni azt. Az ing kiválasztásakor figyeljünk a gallér méretére - idén tavasszal nem divat a túl nagy gallér. A sálgalléros blézer színe nem ugyanaz, mint a nadrág színe, ami tudatos választás volt részünkről, így az összhatás ugyanis világosabb, tavasziasabb lett. A táska ekrü színű, elegáns, ugyanakkor jól pakolható kézi táska, ami rendelkezik egy hosszabb pánttal is, ami a praktikusságot kívánja elősegíteni.

Kedd

Stílus: a férfiasan nőies

Nem kérdés, hogy a cipő a domináns ebben a szettben. Az előző szetthez képest itt egy cipőcsere és egy blézer levétel történt, és itt hívnánk fel a figyelmet arra, hogy ugye-ugye, mennyire meghatározza a cipő a szerelés stílusát - nem győzzük hangsúlyozni: amilyen a cipőd stílusa, olyan lesz a szetted stílusa is.Ebből az összeállításból is látszik: nem kell óriási alapruhatárral rendelkezni ahhoz, hogy stílusosak legyünk, ahogy fentebb már említettük: egy-két kiegészítővel könnyen megoldhatjuk a stílusváltást. Az öltözéket a majdnem lapos cipő miatt a magasabb, nyúlánkabb testalkattal rendelkezőknek ajánljuk, de az alacsonyabb, homokóra, egyenes testalkattal rendelkező nők is bátran hordhatják.

Szerda

Stílus: konzervatív, de a legcsinosabb

A csinos nő, aki megjelenik a munkahelyén a harmadik napon és sokan irigykedve, sokan áhítattal nézik, hogy milyen sok ruhája van és minden nap más?  Nem. Csak okosan variálja és hordja őket, ez a kulcsa mindennek. Az előzőkhöz képest ebben a szettben az újdonság a beige - blézerhez illő - szoknyában (térd fölé érő, elől rövid zipzárral ellátott derék szoknya) rejlik. A szoknya enyhén szűkülő, de annyira, hogy kényelmes legyen az egész napi munkához. A blúz egy lengébb, vékonyabb pamutból készült, apró kék csíkkal, hosszú ujjal ellátott darab, de nem végiggombolható, ezért nyitottsága (ahogy a következő fotókon is jól látható majd) sállal "zárható".A világoskék 2010 tavaszán ugyanolyan divatos, mint a sötéték, és a beige színnel remekül működik. Ennek a roppant egyszerű blúznak a fehér inggallér a legkülönlegesebb eleme. Figyeljünk arra, hogy az inggallér kihajtó része ne kerüljön ki a blézer anyaga felé, mert ez már egyáltalán nem divatos. A hasonló szabással rendelkező blúzok mindig a szoknyába/nadrágba betűrve jelenjen meg tavaszi szettünkben - éppen ezért nem gond, ha kicsit hosszabb a kelleténél. A táska és az öv ugyanabból az anyagból készült, ami harmóniát kölcsönöz az egész szettnek, a magas sarkút pedig nem kell magyarázni.

Csütörtök

Stílus: laza, kötetlen, de nőcis

Levettük a blézert, felvettünk egy sálat, felhajtottuk az ing ujját és a cipőt is egy hajópadlón is hordhatóra cseréltük. Ez már egy biciklivel munkába menős, sportosan elegáns viselet, ami simán megfelel munkahelyi öltözetnek. A harmadik cipőváltozat, ami - valószínű - a legkényelmesebb viselet hosszú távon, azaz munkahelyre, nyolc órára.Színe pasztell szürke, és bőrből készült, egy vékony, fehér bőrpánt fut rajta körben, ami akár masniban is végződhet. Alja fehér, ami visszaköszön a sálon és az ing csíkjaiban, ezzel harmonikussá téve a szerelést. Mivel ennél a szettnél nem használtuk a blézer, az erősebb felsőtesttel rendelkezők óvatosan gondolkodjanak ebben a szettben, a derékszoknya ugyanis a felső részre irányítja a figyelmet és még nagyobbnak tűnik majd. Szerencsére a sállal korrigálhatunk.

Péntek

Stílus: extrémebb, de laza

Újra előkerül a húszas évek cipője, de már szoknyához felvéve. A kardigán az, amiben visszaköszön a csuka színe, ha ez nem lenne, nem éreznénk az összeállítás egységét. A fekete, a beige, a világoskék, az ekrü színek különleges harmóniát mutatnak, amit talán el sem tudnánk képzelni együtt, ha nem látnánk a modellen.A nyúlánkabb, vékonyabb nőknek áll jobban ez a szett, mert a láb alsó része kilátszik, a szoknya-cipő együttese miatt, ezért vékony lábúak hordhatják. A táska elmaradhatatlan.

Köszönettel tartozunk  a Csernek Hajszalonnak, Erzsinek, a kozmetikusnak, Hornyák Dia sminkesnek és Irsai Babett modellnek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés