free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A munkahelyi diszkó szerethető

Borsa         Címkék: kultúrtripp, munkahely, zenehallgatás 2 hozzászólás

A pénteki munkamorál kísérő jelensége a irodai youtube diszkó, de mi van, akkor ha én a minimált szeretem a kollégám meg a pop-rockot nyomja?

Diszkó, mulatós, nóta, techno, a lehetőségek száma végtelen, és mindenkinek más az ízlése. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen mindenki olyat kedvel, amilyet akar, ebbe igazán nem lehet beleszólni, de vajon akkor is így van ez, ha mások által is jól hallhatóan hallgat valaki egy olyan zenét, ami másoknak egyáltalán nincs ínyére? Gondoljunk csak arra, hogy a munkahelyünkön, ha valamelyik munkatársunk elkezd hangosan zenét hallgatni – már, ha ilyet lehet -, mi hogyan reagálunk! Minden bizonnyal, még akkor is lehet idegesítő a zaj, ha az adott muzsikát kedveljük, de mi van akkor, ha kifejezetten irritál minket a hallható zen? Szóljunk a kollégának? De hát biztos mi is szoktunk olyan zajt kelteni, ami őt zavarja, és akkor nem szólunk, hanem magunkban dühöngünk tovább.A legbosszantóbb, ha megszólal egy olyan fülbemászó dallam, ami egyáltalán nem tetszik nekünk, sőt kifejezetten olyan érzésünk van, amikor meghalljuk, hogy menten falnak megyünk, és ennek ellenére, ha valahol felcsendül, belemászik a fülünkbe! Na, ez igazán elviselhetetlen, és ilyenkor persze, hogy arra az emberre vagyunk kiakadva, aki a hallójáratunkba helyezte az általunk utált zenét. És mi történik, ha ilyenkor kicsúszik a szánkon, hogy „De rossz ez a zene!” – bizony komoly sértődésre lehet számítani. Pont a napokban esett meg velem, hogy egy kedves munkatársam hallgatott egy nyolcvanas évekbeli pop-rock zenekar egyik számát, ami nem, hogy nem tetszett, de annyira irritált, hogy lehetetlenné tette, hogy az irodában maradjak. Amikor megjegyeztem, hogy ez a zene rossz, ő teljesen felháborodott amiatt, hogy a „szerintem” szócskát nem tettem a véleménynyilvánításom elé, és nincs olyan, hogy nem jó egy zene, legfeljebb valakinek nem tetszik… Felháborító, mégis kinek a véleménye lehet, ha nem az enyém, mikor én mondom?

Ráadásul, az még talán rendben is lenne, ha minimum hangerőn megy egy homogén zene, de emellé még társul a folyamatos élőszóbeli kommunikáció, a dudorászások, a fütyörészések, és igazán nagy zaj tud kerekedni. Mit tehetünk ilyenkor? Nekem egyetlen menekülési útvonalam van, ami teljesen elszeparál, méghozzá a füles. Saját zene, éppen amilyenre vágyom, és így a hallójárataimat más zajoktól, hermetikusan el tudom zárni. Persze ennek is van hátránya. Sosem tudom mi történik körülöttem, de ez már egy másik eszmecsere témája… Egyetlen vicces pontja szokott lenni a pénteki munkamorált kísérő parti munkanapnak, amikor valaki elkezdi Szécsi Pált nyomni, majd egy másik reflektál rá egy Kispál muzsikával. Végül is a munkahelyi diszkó szerethető…LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés