free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 szokatlan naptár

Borsa         Címkék: dizájn, lista, naptár, szalvéta, tárgy 2 hozzászólás

Öt naptár, melyek nem csupán azt mutatják, hogy melyik nap hányadikára esik. Van bennük valami pláne, valami poén, esetleg még mondanivaló is.

Ha egy naptárnak - tegyük fel - igényes a kivitelezése, takaros betűtípussal szedték, esztétikusabbnál esztétikusabb képekkel dekorálták, mi több, még kellemes papírra is nyomtatták, attól még simán lehet hervasztóan unalmas, egy kaptafára készült tárgy. Év elején megvesszük, kiakasztjuk, aztán a nyár derekán vesszük észre legközelebb, hogy egyáltalán létezik és még mindig januárnál van nyitva… Most viszont öt olyan naptárat mutatunk, melyek attól a bizonyos "egy kaptafától" nagyon távol készültek.


www.stasaki.comEgy nap-egy szalvéta

Egy csomag egyszerű, fehér szalvéta, rajta öles, fekete betűkkel az év napjai. Minden napra egy szalvéta, nem ám több. Semmi csicsa, igaz, egyáltalán nincs is szükség rá, hiszen ez így, önmagában ütős. Nem csupán formáját, hanem mondanivalóját tekintve is, hiszen Stas Aki orosz dizájner ezzel a koncepcióval arra szeretné felhívni a figyelmünket, hogy ne pazaroljunk.
www.toxel.comGyufával dicsérd a napot!

Yurko Gutsulyak ukrán tervező asztali gyufanaptárában az év minden napját egy-egy gyufaszál jelképezi. Egy ilyen naptár birtoklása lehetőséget ad például arra, hogy a magunk mögött hagyott napot a hozzá tartozó gyufaszál elégetésével, lényegében diszkrét rituálé keretében búcsúztathassuk.

www.mrtomdesign.comKaparós

Aki viszont égetés helyett inkább kaparna, annak itt a spanyol Agustin Zea kiváló falinaptára. A dátumokat a kaparós sorsjegyek fedőrétegéhez hasonló anyaggal nyomtatják a papírra, és ennek megfelelően is lehet eltávolítani azokat.www.designspotter.comLátod?

A szemészek által használt látásvizsgáló tábla ihlette Stefanie Brechbuehler eme naptárát. A tárgy egészen eredeti módon szó szerinti értelmezést ad az egyesek által előszeretettel, rendszeresen hangoztatott "nem látok két napra / egy hétre / egy hónapra előre…" mondatnak.


www.bubblecalendar.com Pukkanós

Nehéz eldönteni, hogy ez a Stephen Turbek amerikai tervező által megalkotott naptár ajándék vagy inkább kínzás a pukkanós fólia szerelmeseinek. Hiszen számukra ugyebár egy pukkasztás nem pukkasztás. Viszont itt minden naphoz csak egyetlen műanyag buborék tartozik…LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés