free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A cél, hogy kibújjon a bőréből: narancshámozás

Borsa         Címkék: gyümölcs, narancs, video 4 hozzászólás

Érdekes módszerre bukkantunk, amivel megkönnyíthetünk egy eleve egyszerű feladatot, a narancshámozást. Semmi sem foghat ki rajtunk.

Léteznek olyan mindennaposnak mondható tevékenységek, amelyeket már a legtöbb kisgyerek is elsajátít, bár tény, hogy nem egyszerűen. Ilyen például a különböző termések meghámozása. Dió feltörés, alma hámozás, narancspucolás, mind olyan dolog, amit gyerekkorunkban elvégeznek helyettünk a felnőttek, aztán így-úgy megtanuljuk, hogyan kell. Mindenkinek van egy saját módszere. Az viszont biztos, hogy hiába nőttünk fel, hiába vagyunk képesek a maximális önállóságra, a citrusfélék meghámozása sokunkon kifog.

Mielőtt ennek - a szó szerint - húsba vágó problémának a megoldását kihámoznánk, nézzük meg ezt a videót, ami bemutatja, hogy lehet a legegyszerűbben, leghatékonyabban kibújtatni a citrusféléket a kabátjukból!

Ha csak úgy kapunk egy narancsot, és a két kezünknél több nincs kéznél, bizony kerülhetünk nedves szituációkba. Először is, mire be tudunk hatolni a narancshéj alá, annyi illóolaj spriccel a z ujjainkra, hogy utána az egerünktől elkezdve a ruhánk és minden, amihez hozzáérünk ragacsos-illatos lesz. Az ideális eszközök a citrusok meghámozásához a következők: kistányér, hámozó kés, nedves törlőkendő, szalvéta, így biztosan, gyorsan és tisztán meg tudjuk pucolni a gyümölcsünket. A késsel a héjat bemetsszük, van, aki négy metszést készít, van, aki többet, de mindenkinek ügyelnie kell arra, hogy nehogy húsba nyessen, akkor ugyanis elkezd ömleni a lé, miután törlésre lesz szükségünk. Tehát csak óvatosan.Ha kreatívkodni akarunk, akkor megtehetjük, hogy a narancsnak – citromnak, grapefruitnak, mandarinnak – a héját csak addig metsszük be, amíg az alsó felén van a kis bütyök – tehát nem az a rész, ahol a száron lógott a fán, hanem a másik vége -, és anélkül húzzuk le egyben a héját, hogy leszakadna a héjcikk. Ha így kibontjuk, a végén úgy fog kinézni, mint egyszirmos növény, szép nagy bogyóbibével a közepén.

Viszont, ha nem akarunk mindenféle formákat gyártani, akkor a cél egyszerű, a kivitelezés hosszadalmas és nagy körültekintést igényel, a fenti levedző macerák elkerülése miatt. Miután sikeresen megszabadítottuk a hacukájától a citrusunkat, egy cél lebeg csak a szemünk előtt, hogy a hús felett található fehér, puha héjat is eltávolíthassuk, mert gyakorta keserű, sokan nem szeretik, persze a kivételek erősítik a szabályt. Majd jön a feladat, gerezdekre osztani a narancsot. Nos, amennyiben elég ügyesek, precízek voltunk, akkor a gyümölcs – azon a részen, ahol eredetileg szára volt -, van egy kis dugószerű képződmény, azt húzzuk ki, ott dugjuk bele az ujjunkat a nariba és szedjük szét, ha ezt nem tudjuk megcsinálni, valószínűleg nem a gerezdhatárokon fogjuk szétszedni a gyümit és a leve, mint mindig kifolyik.

A citrusfélék hámozásában, az a legszebb, hogy ember annyi módszer, illetve ahány gyümölcs annyi praktika szükségeltetik egy professzionális hámozáshoz. A videón látható kanálmódszert kipróbáljátok?


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés