free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nemi erőszak, törvényesen?

Borsa         Címkék: bíróság, internet, ítélet, nemierőszak, szex 11 hozzászólás

Egy brit bíróság felmentett öt férfit a nemi erőszak vádja alól, arra hivatkozva, hogy az áldozat előzőleg orgiákról fantáziált. Tehát magának köszönheti. Persze.

Ha valaha is fantáziáltál a csoportszexről és ezeket a fantáziáidat megosztottad egy másik személlyel, elveszítetted az ahhoz való jogodat, hogy nemet mondj a szexre, és törvényesen meg is erőszakolhatnak - legalábbis erre enged következtetni egy Nagy-Britanniában zajlott bírósági per, melyről a Guardian is beszámolt.

Az áldozat egy 24 éves, liverpooli nő, aki az interneten osztotta meg csoportszexszel kapcsolatos fantáziáit egy Boltonban élő férfival. Később elment a férfi otthonába, bevallottan azzal a szándékkal, hogy lefekszik vele, de kizárólag vele és senki mással. Amikor azonban megérkezett a házba, ott egy egész csapat férfit talált, akik közül - állítása szerint - öten megerőszakolták, bár ezt azóta is tagadják.Soha nem fogjuk biztosan megtudni, hogy mi történt, ugyanis a pert rövid úton lezárták, amikor előkerült a nő chat-archívuma. "A panaszos chat-archívumában találhatók olyan anyagok, melyek szerint készen áll arra, hogy idegenekkel folytasson csoportszexet, ahol az ő szavaival élve: 'sutba vághatja az erkölcsöket'. Ez az anyag teljesen más megvilágítást ad az ügynek" - érvelt Michael Leeming, ügyész. A bíró, Robert Brown egyetértett vele és az öt vádlottat felmentették a nemi erőszak vádja alól. A bíró és az ügyész így lényegében kinyilvánította, hogy azzal, hogy az állítólagos áldozat megosztotta az orgiákról szóló fantáziáit a chatpartnerével, felkínálta magát az erőszakra, és voltaképpen csak saját magát hibáztathatja, hogy az meg is történt. Elvégre az öt férfi joggal feltételezhette, hogy valóban nyitott a csoportszexre, és nem volt elvárható tőlük, hogy visszatartsák magukat, amikor a nő mégiscsak nemet mondott.

Ez a fajta megközelítés lényegében azokba a letűntnek hitt időkbe vezet vissza, amikor a nemi erőszakot elkövetők gyakran azzal menekültek el az igazságszolgáltatás elől, hogy a nő provokálta őket például azzal, hogy éjjel egyedül sétált, rövid vagy túl kivágott ruhában. Más szóval a "provokatívan" viselkedő nőt vonták felelősségre, nem pedig az erőszaktevőt. Az 1970-es években gyakran javasolták a nőknek, hogy tegyenek arról, hogy ne keltsék fel a férfiak zabolázhatatlan vágyait. A mostani ügy ezt a mentalitást idézi vissza.Amikor egy személlyel úgy közösülnek, hogy az nem egyezett bele, az nemi erőszaknak számít, nemére, származására, szexuális előéletére vagy épp erotikus fantáziáira való tekintet nélkül. A nem, az nemet jelent, nincsenek kivételek. Sőt, még akkor is, ha az illető kezdetben beleegyezett a szexbe, joga van ahhoz, hogy meggondolja magát és visszavonja a beleegyezését. Ha az adott személy azt mondta "nem", vagy "állj", onnantól kezdve a szex erőszak, függetlenül attól, hogy miről fantáziált, vagy hogy korábban szűzies, netán kicsapongó életet élet. Attól, ha egy férfinak vagy nőnek lazábbak az erkölcsei vagy nagy a szexuális étvágya, még megilleti a törvény védelme. A liverpooli nőt voltaképpen a szexuális témájú gondolatai miatt ítélték el, a csoportszex iránti érdeklődésre tett célzásai miatt bizonyult erkölcstelen és hiteltelen tanúnak. Mindez 2010-ben történt. Döbbenetes!

A valódi kérdés az kellene, hogy legyen, hogy valóban megerőszakolták-e a nőt, vagy sem, nem pedig az online fantáziálgatásaival kellene foglalkozni. A bírósági döntéseknek a tárgyhoz tartozó bizonyítékokon kellene alapulniuk, nem pedig MSN-üzeneteken. A tobzódó fantázia nem bűn, nem jogosít fel nemi erőszak elkövetésére. Nem szabadna megengedni, hogy egy bíróság ilyen alapon dönthessen! Ha a nőt valóban megerőszakolták, remélhetőleg fellebbez és győz, minden nő, minden ember nevében. Így kívánja az igazság. Mert a nem, nemet jelent, mindig.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés