free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Száz éve népszerű a Nivea krém

Borsa         Címkék: nivea, púder, születésnap 0 hozzászólás

Századik születésnapját ünnepli idén az emblematikus illatú, állagú és dobozú híres Nivea krém. A te anyukád is használta?

Oscar Troplowitz doktor, a német Beiersdorf gyógyszergyár tulajdonosa 1911-ben fejlesztette ki az első víz-olaj emulziót. Ez a forradalmi kenőanyag állati zsiradékból készített elődeitől eltérően nem avasodik. Nevét a latin niveus (hófehér) szóból kapta. Az alapanyaghoz narancs-, bergamott-, levendula-, rózsa-, orgona- és egy kevés gyöngyvirág-esszenciát kevertek, és máris kész volt a Nivea krém. Németországban és Ausztriában nagy sikere lett a tehetős vásárlók körében, majd a rövidesen a szélesebb néprétegeket is meghódította világszerte.

A Nivea viszontagságos múltra tekinthet vissza. A nácizmus időszakában a Beiersdorfot zsidó üzemnek minősítették és a termékeit bojkottálták, majd a második világháború után a szövetségesek háborús jóvátételként elkobozták külföldi leányvállalatait. Csupán az 1980-as évek végén szerezte vissza a márkával kapcsolatos jogait. Ma a Nivea krémet közel 200 országban forgalmazzák. Az Egyesült Arab Emírségek a kékdobozos krém első számú fogyasztója, megelőzve Lengyelországot és Németországot. Tavaly világszerte 100 millió doboz Nivea krémet adtak el.Egy márkatörténész szerint a Nivea ma is "megkerülhetetlen". Jean Watin-Augouard a krém sikerét a fogyasztók, főként a nők hűségével magyarázza. Mások szerint a siker kulcsa az elérhető ár. A Niveának napjainkban 14 "leágazása" van, a dezodortól a fürdőhabig, a férfiak, illetve az idősek számára készített kozmetikumokon át. Nivea márkájú volt az első fényvédő kozmetikum, és a cég nemrégiben dobta a piacra a Pure & Natural termékcsaládot, amely ugyan nem bio, de megfelel a fogyasztók természetesség iránti igényeinek.

Mára a főként Hamburgban, illetve Ázsiában és Dél-Amerikában gyártott kékdobozos krém csak az eladások kis részét képezi – mondta el Anne Zavan, a Biersdorf franciaországi leányvállalatának marketingigazgatója. Watin-Augouard szerint a krém a forgalomnak kevesebb mint tíz százalékát teszi ki.

A Nivea csak egy a Beiersdorf termékei közül, amely 6,2 milliárd eurós forgalmat bonyolított tavaly a Labello, a La Prairie, az Eucerin márkákkal, valamint a Tesa termékekkel együtt.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés